У "ДНР" запланували новий "референдум" про статус Донбасу

21 січня 2021, 02:15
Сепаратисти нібито хочуть показати світу "віру в свободу, гуманізм і права людини".
вибори на Донбасі
У 2014 році сепаратисти вже проводили так званий референдум про самовизначення регіонів / Фото vk.com anna-news.info

Ватажок самопроголошеної "ДНР" Денис Пушилін заявив, що в так званій республіці хочуть провести повторний "референдум" про самовизначення регіону.

Про такі плани глава донецьких сепаратистів повідомив РИА Новости.

За його словами, за допомогою нового "референдуму" в Донецьку хочуть показати світу "віру в свободу, гуманізм і права людини".

"Той факт, що ми говоримо про готовність республіки знову задіяти механізм прямої демократії, був, по суті, нашим сигналом світовій спільноті: ми не втратили, а лише зміцнили нашу віру в свободу, гуманізм і права людини, ми готові знову показати наше прагнення до тих ідеалів і цінностей, заради захисту яких народ виходив на вулиці в 2014 році", - заявив ватажок терористів.

Пушилін додав, що "важливо звернути увагу світової громадськості на прихильність Донбасу до повної поваги норм і принципів міжнародного права".

читайте такожВатажок " "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " Пушилін вибухнув погрозами на адресу Києва

Псевдореферендум на Донбасі в 2014 році

  • У травні 2014 року в Донецькій та Луганській областях сепаратисти вже проводили так званий референдум про самовизначення регіонів.
  • За його результатами ватажки сепаратистів оголосили про суверенітет і висловили бажання вступити до складу Росії, а також об'єднатися з "Луганською народною республікою" в Новоросію.
  • Офіційний Київ, країни Заходу, ПАРЄ, ОБСЄ розцінили референдум як нелегітимний.
  • Росія заявила про "повагу підсумків референдуму", проте де-юре його не визнала
  • Конституція і законодавство України передбачають зміну територіального устрою країни лише шляхом всеукраїнського референдуму.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти