УЗ оновлюється у рамках програми Зеленського: у 2022 році компанія збудує 50 вагонів-зерновозів

15 листопада 2021, 15:54
40
УЗ оновлюється у рамках програми Зеленського: у 2022 році компанія збудує 50 вагонів-зерновозів

У 2022 році на власному підприємстві Укрзалізниці — Панютинському вагоноремонтному заводі — буде побудовано 50 вагонів-зерновозів нового зразка. Про це повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

За його словами, це дасть старт серійному виробництву нових вагонів, яке відбуватиметься у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"У наступному році плануємо поповнити парк зерновозів, які мають стабільно великий попит на ринку вантажних перевезень. Уже формуємо замовлення нашому Панютинському вагоноремонтному заводу на виготовлення 50 вагонів-зерновозів нового зразка, що є повністю власною розробкою підприємства", - заявив голова Укрзалізниці.

відео дня

Камишін також розповів, що у жовтні середньодобове навантаження зернових вантажів склало 131,4 тис. тонн. Це найбільший показник за останні 10 років.

"Нам вдалося в стислі терміни виправити ситуацію з підготовкою до сезону перевезення зернових, і зараз ми демонструємо хороші результати. Впевнений, що в партнерстві з аграріями нам вдасться перевезти цьогоріч рекордні показники зерна, значно наростити експортні показники та покращити економічний стан України", - наголосив очільник УЗ.

Нові вагони моделі 19-6938 — розробка філії "Панютинський вагоноремонтний завод" АТ "Укрзалізниця". Вагон, що призначений для безтарного перевезення зерна та інших харчових сипучих вантажів насипом, має збільшений об’єм — 120 м³, тоді як максимальний об’єм старих зерновозів — 94 м³. Конструкційна швидкість вагона — до 120 км/год.

Зараз загальний парк вагонів-зерновозів УЗ становить 11,4 тис. одиниць, і найближчими роками компанія планує його оновити. Для цього було розроблено концепцію оновлення парку вантажних вагонів до 2028 року, яку було схвалено 30 вересня 2021 року на засіданні Антикризового штабу з відновлення сталого функціонування УЗ. Упродовж семи років планується побудувати та оновити майже 15 тис. зерновозів, у тому числі 3,6 тис. — на підприємствах АТ "Укрзалізниця".

Нагадаємо, раніше Президент Володимира Зеленський заявив про створення "нової української залізниці" в рамках програми "Велике будівництво". Так, протягом найближчих років планується електрифікувати щонайменше 500 км колій, відкрити для потягів "Інтерсіті" 10 нових областей, а також передати Укрзалізниці 500 нових спальних вагонів, закупити 20 дизельних поїздів, 80 сучасних електричок, 60 модернізованих потягів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти