Українці масово переходять на самогон: експерт пояснив тенденцію

27 липня 2020, 20:07
За словами Олексія Дорошенка, тенденцію зі збільшенням вживання "саморобного" алкоголю буде складно змінити.
спиртне, алкоголь, самогон
Українці стали більше виробляти самогону / УНІАН

На тлі карантину і збільшення рівня безробіття, активно розвивається самогоноваріння і домашнє виготовлення різних алкогольних напоїв.

Цей промисел негативно позначається на обсягах продажу алкоголю від офіційних виробників. Але змінити цю тенденцію ми зможемо нескоро. Про це в коментарі УНН розповів експерт Олексій Дорошенко.

За його словами, пити менше українці не стають. Хіба що замінюють горілку різними напоями домашнього приготування.

відео дня

"Раніше самостійне виробництво алкоголю було нерентабельним, але сьогодні за досить великих акцизів і МРЦ (максимальна роздрібна ціна - ред.), це стає більш цікавим. Ми ж бачимо, що продаються і самогонні апарати, і з'являється саморобне вино, особливо на Закарпатті. Спостерігаємо, що більш міцний алкоголь люди переробляють для себе на коньяк", - говорить експерт і додає, що легальні виробники знижують обсяги своїх продажів.

читайте такожЕкономіст спрогнозував подорожчання алкоголю - коли і на скільки

Крім того, офіційним заводам сьогодні доводиться ще й конкурувати у нерівних умовах із нелегалами. У той час як нелегалів вже потроху витісняє "домашній алкоголь".

За таких умов повернутися українським виробникам алкогольної продукції на рівень докарантинных продажів насьогодні важко. І можливо це лише за умови відновлення доходів українців.

"І по часу це десь мінімум три роки", - зазначив Дорошенко.

Як раніше писав Главред, вчені, які консультують уряд США повідомили, що всі американці мають дотримуватися правил і випивати один алкогольний напій на день - еквівалент невеликої склянки пива або вина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти