Ударне угруповання РФ може з’явитися за 3 дні: експерт описав небезпеку з півночі

13 листопада 2023, 08:33оновлено 13 листопада 2023, 10:07
РФ навчилася швидко перекидати свій особовий склад, тому у разі планування нападу з північного напрямку зможе за лічені дні сформувати угруповання для удару.
Российские военные, Михаил Жирохов
Ударне угруповання РФ може з’явитися за 3 дні/ колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, УНІАН

Зараз ситуація на кордоні із Білоруссю і Придністров’ям не викликає занепокоєння, там немає великої концентрації військ країни-агресорки Росії. Проте у разі планування нападу з цих напрямків РФ може дуже швидко перекинути туди свій особовий склад і сформувати ударне угруповання.

Окупанти знайшли спосіб, як перекинути особовий склад за лічені дні. Про це розповів військовий експерт Михайло Жирохов в інтерв'ю OBOZ.UA.

"Білоруська армія перебуває в місцях дислокації. Її підсилення на нашому кордоні немає. Росіян в Білорусі практично немає. Більшість техніки і особового складу виведена в Росію і далі на фронт. Навіть опозиційна мережа "Білоруський гаюн" не фіксує присутності росіян в Білорусі в "товарній кількості", – зазначив Жирохов.

відео дня

Водночас він звернув увагу, що це не означає відсутності загрози для України з північного напрямку. За словами військового експерта, російські окупанти відпрацювали механізм, як перекидати свій особовий склад за лічені дні. Для того, щоб зробити це максимально швидко, вони використовують військово-транспортну авіацію. І в цьому ховається велика загроза, адже загарбники таким чином можуть сформувати ударне угруповання всього за кілька днів.

"Тому ударне угрупування може бути сформоване упродовж 3-4 днів. Звісно, що це не залишиться непомітним для нашої розвідки, звісно, ми отримаємо західні розвіддані. Тому концентрацію військ на цьому напрямку буде неможливо приховати", – наголосив Жирохов.

Він зазначив, що такі дії ворожої сторони не залишаться непоміченими і не стануть несподіванкою для українського військового керівництва. Експерт наголосив, що українська армія не припиняє посилювати оборону кордону з Білоруссю.

Хто такий Михайло Жирохов

Михайло Жирохов – (нар. 19 листопада 1974 року, Комсомольське, Донецька область) – український історик та журналіст. Є автором близько 300 друкованих праць в періодичних виданнях України, Росії, Чехії, Сербії та інших країн, пише Вікіпедія.

Війна в Україні

Раніше повідомлялося, що біля Авдіївки 40 тисяч росіян влаштували пекло на фронті. В районі Авдіївки Росія зібрала навколо 40 тисяч своїх військовослужбовців, включаючи офіцерів, рядових, мобілізованих осіб, колишніх найманців з ПВК "Вагнер" та бійців підрозділів "Шторм-z". Ситуація на цьому напрямку вкрай напружена та серйозна.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначали, що ЗСУ посилюють атаки проти важливих об'єктів на окупованих територіях та в РФ. Українські війська проводять ударну кампанію, спрямовану на окупований Крим, з літа 2023 року.

Нагадаємо, ЗСУ знищили рідкісну російську систему "Свет-КУ". Це вже третій підтверджений випадок втрати росіянами досить рідкісної системи РЕБ "Свет-КУ".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти