Убив цілу сім'ю: винуватець смертельної ДТП під Києвом сів у в'язницю на 10 років

2 листопада 2020, 14:54
Суд також позбавив обвинуваченого права керувати транспортним засобом строком на 3 роки.
Убив цілу сім'ю: винуватець смертельної ДТП під Києвом сів у в'язницю на 10 років
Антон Желепа сів у в'язницю / facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Винуватець смертельної ДТП на Столичному шосе у Києві в липні 2020 року Антон Желепа засуджений до 10 років позбавлення волі.

"2 листопада 2020 року, за підтримки публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою до покарання у вигляді 10 років позбавлення волі засуджено водія, який спричинив ДТП на Столичному шосе, в якій загинули двоє дітей та двоє дорослих (ч. 3 ст. 286 КК України)", - повідомили в Київській міській прокуратурі.

Суд також позбавив обвинуваченого права керувати транспортним засобом строком на 3 роки. Крім того, суд у повному обсязі задовольнив цивільний позов потерпілих про відшкодування заподіяної шкоди.

Згідно з результатами експертиз, обвинувачений перебував під дією алкоголю і наркотиків.

"Прокуратура задоволена вироком, оскільки суд повністю підтримав позицію обвинувача про призначення йому максимального покарання, передбаченого санкцією статті. Обвинувачений у своєму останньому слові повністю визнав провину, попросив вибачення у потерпілих. Від адвоката він відмовився", - уточнила в коментарі УП прессекретарка відомства Надія Максимець.

Смертельна ДТП на Столичному шосе - про що йшлося раніше:

  • Увечері 12 липня на Старообухівській трасі під Києвом авто Mercedes врізалося в мікроавтобус, а потім вилетіло на смугу зустрічного руху і зіткнулося з Hyundai.
  • Аварія забрала життя цілої родини - загинуло подружжя, 8-річна дівчинка і 10-річний хлопчик. Вижила 12-річна дитина, вона перебувала у важкому стані.
  • Потім ЗМІ з'ясували, що авто Mercedes було вкрадене, можливий винуватець аварії не був тверезий - він випив 200 грамів горілки, а за день до ДТП курив марихуану. Крім того, він вже відсидів три роки за смертельну ДТП.
  • Згодом стало відомо, що аварія могла статися через Антона Желепу, йому повідомили про підозру у скоєнні злочину.
  • Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність більш жорсткої кримінальної відповідальності за водіння у нетверезому стані, у разі загибелі людей внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти