У Зеленського різко відповіли на нову умову РФ щодо Донбасу

23 грудня 2021, 09:23
Україна не визнає російських маріонеток з "ЛДНР" стороною переговорів, підкреслив Олексій Арестович.
Офіс президента
В офісі президента відповіли на умову РФ щодо перемир'я на Донбасі / УНІАН

Радник глави Офісу президента, спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович прокоментував озвучену представниками "ЛДНР" пропозицію російської сторони з приводу відкриття на новорічні та різдвяні свята пунктів пропуску на Донбасі в зоні ООС.

У коментарі виданню Strana.news він нагадав про те, що Україна ще в листопаді відкрила пункти пропуску на Донбасі, чого не зробила РФ.

"А ось вони зі свого боку пункти пропуску не відкривають. І спроба зараз прив'язатися до новорічних свят, промовчавши про цей нюанс, не сильно їх красить", - говорить радник глави ОП.

За його словами, Україна не зможе піти на умову РФ про визнання сертифіката щеплення від коронавірусу російським препаратом Спутник для перетину КПВВ.

"Спутник - не сертифікована і не визнана в світі вакцина. Або, принаймні, не визнається нами. Тому ми не розуміємо, про які вакцини йдеться. А ось Україна пропонувала розгорнути при КПВВ пункти вакцинації, де безкоштовно прищеплювали б пенсіонерів, вразливі категорії громадян і всіх бажаючих. Але на це не пішла російська сторона", - сказав Арестович.

Він також додав, що Україна не визнає російських маріонеток з "ЛДНР" стороною переговорів: "Для нас існує тільки російська сторона переговорів. РФ і Україна перебуває в міжнародному збройному конфлікті на сході України. І іншого прочитання ми не бачимо. Ми не знаємо ніяких представників Луганської та Донецької області - ми знаємо російську сторону як сторону в ТКГ".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Тристороння контактна група в середу, 22 грудня, прийшла до домовленостей припинити вогонь на Донбасі.

Про це заявив представник ОБСЄ Мікко Кіннунен.

Дану Домовленість підтримали також У Міноборони та Збройних силах України.

Читайте ще:

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти