Тривожний прогноз: полковник ЗСУ розповів, скільки ще Росія зможе вести війну

8 березня 2024, 11:54
963
Російські втрати серед особового складу і техніки можуть свідчити про те, що ворог зможе продовжувати війну проти України ще протягом 2 років.
Тривожний прогноз: полковник ЗСУ розповів, скільки ще Росія зможе вести війну
Полковник ЗСУ розповів, скільки ще Росія зможе вести війну / Колаж Главред, фото: СтратКом ЗСУ, Міноборони РФ

За даними спецслужб Литви, російська окупаційна армія має значну кількість ресурсів, що дозволить їй продовжувати бойові дії на території України з нинішньою інтенсивністю ще протягои двох років. Таку думку поділяє і військовий аналітик, полковник ЗСУ Петро Черник.

Свою думку Петро Черник підтверджує статистичними даними знищеної російської військової техніки за 2 роки повномасштабного вторгнення.

"Давайте розберемо це на танках. Ми знищили більш ніж 6600 танків, плюс-мінус. На старті Російська Федерація мала штатних машин у себе в обоймі 3400... Однак відкриті джерела стверджують, що на складах є різної бронетехніки від 12 до 15 тисяч, а є джерела, які кажуть і про всі 20 тисяч... Давайте візьмемо 15 тисяч... ділимо її на 3. Чому на 3? Тому що не можуть вони будувати нових машин, братимуть 3 старі і з них робити 1 нормальну повноцінну... Маємо 5 тисяч. У нас уже зайшов третій рік: ми знищили 6 тисяч. Розуміємо, що плюс-мінус до 2 років за бронетехнікою в них є запас", – пояснив експерт в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

відео дня

Він відзначає, що аналогічна ситуація і з російською артилерією. За його словами, Сили оборони України змогли знищити 50% російського потенціалу в цьому виді озброєння.

"Понад 10 тисяч стволів ми винищили. 5,5 тисячі – це був їхній штатний боєкомплект на початок цієї війни... Ще до 10 тисяч усього в них на складах є. Отже, орієнтовно за 2 роки війни ми 50% їхнього потенціалу знищили, але ще 50% залишається. Так і обчисляємо, що в цій частині в них такий запас міцності", – підрахував експерт.

Петро Черник вважає, що втрати особового складу російської армії з початку повномасштабного вторгнення свідчать про те, що у РФ є достатньо мобілізаційних ресурсів для продовження бойових дій російських окупантів принаймні ще два роки.

Втрати Росії за час повномасштабного вторгнення в Україну
Втрати Росії за час повномасштабного вторгнення в Україну / Інфографіка: Главред

Хто такий Петро Черник

Військовий експерт, полковник, колишній завідувач кафедрою іноземних мов та військового перекладу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Війна Росії проти України - останні новини

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади Збройних сил України Юрій Федоренко висловив свою думку щодо спроб окупантів штурмувати позиції в напрямку Часового Яру Донецької області.

За даними Інституту вивчення військи, українським військовим вдалося провести успішну контратаку на Авдіївському напрямку. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на заяви російських "воєнкорів".

На Оріхівському напрямку російські окупанти почали активні дії. За вчора Збройні сили України відбили 16 ворожих атак. Про це розповів речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти