Третина жителів Закарпаття хочуть мати два паспорти

7 листопада 2020, 12:44
Підтримка ідеї подвійного громадянства значно вища серед представників національних меншин, які проживають на Закарпатті.
біометричний паспорт
Третина жителів Закарпаття підтримали ідею подвійного громадянства / УНІАН

Ідею подвійного громадянства в Україні підтримують 33,5% жителів Закарпаття.

Водночас 53% опитаних не підтримують або частково не підтримують цю ідею, повідомляє Європейська правда з посиланням на результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центру політичної соціології, які були представлені на форумі Re:Open Zakarpattia.

Варто зазначити, що підтримка ідеї подвійного громадянства значно вища серед представників національних меншин, які проживають на Закарпатті.

Так, другий паспорт воліли б мати 52,4% опитаних представників меншин. Не підтримують цю ідею лише 12%.

Водночас серед представників національних меншин значно вища, ніж загалом по Закарпаттю, частка тих, хто не має певної думки (35,6%) з приводу ідеї подвійного громадянства.

Для понад 90% опитаних представників національних меншин цінність другого паспорта полягає в можливості працевлаштування за кордоном. Для понад 52% це можливість виїхати для постійного проживання або роботи за кордоном.

Опитування жителів Закарпаття проводилося з 24 серпня по 6 вересня серед 1000 осіб.

Які опитування українців проводилися раніше:

  • Надання "особливого статусу" Донбасу підтримують і не підтримують майже однакове число українців. Варіант відповіді "безумовно підтримую, закон потрібен якомога швидше для встановлення миру" обрали 26,7% респондентів по всій країні. 26,8% респондентів вважають, що ОРДЛО не має мати жодного особливого статусу.
  • Майже 45% українців висловилися за те, щоб надати непідконтрольним територіям Донецької та Луганської областей автономію у складі України для того, щоб припинити війну.
  • 26 жовтня з'явилися результати відповідей українців на опитування від президента Володимира Зеленського за результатами обробки 74% анкет. Респонденти підтримали 4 з 5 ініціатив глави держави.

Новини Закарпаття, Закарпаття новини, подвійне громадянство, подвійне громадянство в Україні, опитування подвійне громадянство, новини україни 7 листопада

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти