Тунелі з золотом і золоті ікони: суд виправдав спійманого на хабар чиновника з Миколаєва

9 червня 2021, 10:22
Після п'яти років розгляду справи суд в Миколаєві врешті-решт прийшов до висновку, що обвинувачі не довели провину ексвіце-губернатора Миколи Романчука.
Романчук
Микола Романчук / УНІАН

Колишнього заступника губернатора Миколаївської області Миколи Романчука, в маєтку якого знайшли тунелі із золотом, виправдав суд. Про це повідомляє портал ТСН.

Романчука затримали ще п'ять років тому за підозрою в хабарі в 90 тисяч доларів. За версією слідства, чиновник взяв гроші з підприємця за сприяння у видачі спеціального дозволу на розробку родовища вапняку.

Під час обшуку в будинку Романчука слідчі виявили тунелі, які з'єднували його маєток з будинками синів. У цих підземних коридорах були сейфи з золотими злитками, старовинними іконами та антикваріатом.

Романчук свою провину заперечував. Після п'яти років розгляду справи суд в Миколаєві врешті-решт прийшов до висновку, що державні обвинувачі не довели провину Романчука. Його повністю виправдали і зняли арешт з майна. Більш того - йому повинні повернути все конфісковане майно.

Більше того, Романчук під час оголошення рішення суду не стримав емоцій і заплакав.

читайте такожУ ЗСУ попалися на хабарі в мільйон гривень за медичні маски

Нагадаємо, раніше Микола Романчук був затриманий на хабарі у 90 тисяч доларів. Згодом під його особняком знайшли мережу тунелів з сейфами, в яких зберігався антикваріат і коштовності.

8 червня 2016 року Романчука заарештували з правом внесення застави у розмірі понад п'ять мільйонів гривень.

В СБУ тоді повідомляли, що знайшли за місцем проживання Романчука гроші і коштовності.

"Чиновник зберігав вдома валізу з 300 тисячами доларів і велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. У сейфах також зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних угод", - заявили в спецслужбі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти