Стратегічне місто під загрозою: РФ обрала нову ціль для наступу - офіцер ЗСУ

10 квітня 2024, 13:10
За словами офіцера, російські війська продовжують просування поблизу Мар'їнки, ймовірно, ціллю ворога є захоплення міста Курахове Донецької області.
Стратегічне місто під загрозою: РФ обрала нову ціль для наступу - офіцер ЗСУ
РФ обрала нову ціль для наступу на сході / Колаж Главред, фото: Міноборони РФ, deepstatemap

Російські окупаційні війська продовжують активний наступ в районі Мар'їнки. Однією із цілей просування окупантів на цьому напрямку бойових дій є місто Курахове. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" повідомив офіцер "Легіону Свободи" Сергій Воронов.

"Вже протягом тривалого часу Новопавлівський напрямок переживає найбільшу кількість штурмів, які відбуваються сьогодні на лінії зіткнення", - пояснив Воронов.

Він наголосив на тому, що противник продовжує рухатися вперед з знищеної Мар'їнки, розширюючи свій плацдарм на південний напрямок у напрямку населеного пункту Побєда. Крім того, росіяни наступають на сході від Мар'їнки на Георгіївку, яка знаходиться у бік Курахового.

відео дня

За словами офіцера "Легіону Свободи", вочевидь однією із цілей ворога є українське місто Курахове.

"Також противник також намагається штурмувати Красногорівку з півдня. Дуже гаряче біля Невельського. Південніше гарячою точкою є Новомихайлівка, якою ворог прагне йти, можливо, задля оточення Вугледара", - додав Воронов.

Що відомо про "Легіон Свободи"?

"Легіон Свободи" — комбатантське об'єднання усіх членів партії ВО "Свобода" які в складі Збройних Сил України, Національної гвардії, спецпідрозділів МВС та добровольчих батальйонів беруть участь у Російсько-українській війні. Створене у лютому 2015 рішенням XXX З'їзду ВО "Свобода", пише Вікіпедія.

Бої в районі Мар'їнки - наступ РФ на Сході України

Нагадаємо, як ранішеповідомляв Главред, російські окупанти намагаються продовжити наступ на Мар'їнському напрямку. Ворог намагається розвивати наступ з Мар'їнського напрямку в бік Георгіївки, повідомив офіцер підрозділу "Легіон Свободи" Сергій Воронов.

Українська артилерія знищила ще одну модифікацію танка Т-72, який прозвали "танк-черепаха" або "танкенштейн".

Українські військові проводять активні контратаки та витісняють окупантів з позицій західніше Кремінної Луганської області. Про це зазначається у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти