Стало відомо, в чому звинувачують затриманого після погрому біля ОП

21 березня 2021, 21:57оновлено 21 березня 2021, 22:31
Захист клопотатиме про приміщення затриманого під домашній арешт.
Стало відомо, в чому звинувачують затриманого після погрому біля ОП
Заворушення біля Офісу президента / УНІАН

Затриманому правоохоронцями в суботу ввечері учаснику акції під Офісом президента України Владу Сорду повідомили про підозру в "хуліганстві з використанням зброї", повідомив адвокат Сорда Дмитро Мазурок.

За його словами, дізнатися про те, чи отримав затриманий підозру, захиснику вдалося тільки до вечора, оскільки слідчий був не на зв'язку, повідомляє Суспільне.

"Я весь день чекав на виклик слідчого. Від журналістів, від колег я дізнався, що поліція повідомила про вручення підозри, і зараз питання розглядається судом. На жаль, слідчий був цілий день не на зв'язку. Тільки під вечір вдалося з ним здзвонитися", - розповів адвокат.

Копію підозри слідчий пообіцяв надіслати захисту Сорда пізніше. Однак Мазурок зауважив, що вона була вручена без його присутності, що є порушенням закону. Також захисник повідомив, що справу Сорда швидше за все розглянуть у другій половині 22 березня, або вранці 23 березня в Печерському районному суді Києва.

"Ветерану інкримінують" хуліганство з використанням зброї". Захист клопотатиме про поміщення його під домашній арешт", – заявив адвокат.

"Ми вважаємо, що домашнього арешту буде більш ніж достатньо. Ні про яке утримання під вартою не може бути й мови. Є підозра на те, що він щось зробив. Ми подивимося на докази, які є", - розповів адвокат.

читайте також"Кожен зможе малювати на граніті": "слуга народу" дивно оцінив погром ОП

Заворушення біля Офісу президента:

  • Біля офісу президента України на Банковій у Києві прихильники засудженого активіста Сергія Стерненка влаштували заворушення.
  • Вони відтіснили поліцейських від бічного входу в будівлю.
  • Протестувальники підпалили фаєри і кидали їх у бік поліцейських і в ОП.
  • Крім того, вони розмалювали вхідні двері і стіни ОП, написали: "Аваков - чорт", а також розлили червону фарбу, що символізує кров.
  • Вони також розбили вікна в ОП і спробували підпалити табличку на будівлі.

Справа Стерненка:

  • 23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Сергію Стерненку і другому фігуранту справи Руслану Демчуку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 роки і 3 місяці з конфіскацією половини майна у справі про викрадення місцевого депутата, учасника Антимайдану Сергія Щербича.
  • Стерненка визнали винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Покарання призначили за статтями 187 і 263, оскільки за статтею 146 вже закінчився термін притягнення до кримінальної відповідальності.
  • Стерненка і Демчука взяли під варту в залі суду і відвезли в СІЗО, де вони пробудуть до вступу вироку в законну силу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти