МОЗ налякало високим ризиком спалаху небезпечного для дітей вірусу

3 липня 2020, 18:57
У МОЗ б'ють тривогу через низький рівень вакцинації дітей щепленням від поліомієліту.
1593783583-5393.jpg
У МОЗ попередили про небезпечний вірус

У Європейській регіональній комісії з сертифікації ліквідації поліомієліту віднесли Україну в зону високого ризику спалаху поліовірусу.

Про це повідомила прес-служба Центру громадського здоров'я. Сьогодні лише 30% дітей першого року життя отримали всі три дози вакцини для профілактики поліомієліту.

Згідно з рекомендаціями ВООЗ, якщо достатня кількість людей в країні є вакцинованими (понад 95%), поширення вірусу припиниться

відео дня

У повідомленні сказано, що "поліомієліт неможливо вилікувати", а вакцинація – єдиний спосіб уникнути ускладнень, пов'язаних із хворобою. Якщо в країні діти невакциновані, це може призвести до поширення вірусу і нових випадків захворювання.

У ЦГЗ нагадали, що поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше – через брудні руки, інфіковану їжу і воду.

читайте такожУ Моз розповіли про новому умови для в'їзду в Україну

Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослі, але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти у віці до п'яти років. Тому перше щеплення діти отримують в перші місяці життя.

У 2019 році в Україні було вакциновано понад 78% дітей до року. Такий же показник серед дітей у віці до 18 місяців. Серед дітей 6 років охоплення склав трохи більше 80%. Також більше 80% дітей були вакциновані і у віковій групі 14 років.

Поліомієліт характеризується ураженням центральної нервової системи та виникненням паралічу, може призвести до смерті.

Як раніше писав Главред, за словами заступника міністра охорони здоров'я, головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в Україні через ускладнення ситуації з COVID-19 розгортають лікарні "другої хвилі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти