Спілка письменників України наклала вето на авторів з РФ, Білорусі, Вірменії

29 грудня 2020, 20:02оновлено 23 жовтня 2023, 16:02
В організації озвучили винятки.
книга
Спілка письменників України наклала вето на авторів з РФ, Білорусі, Вірменії / Фото: ReadRate

Національна спілка письменників прийняла категоричне рішення не публікувати у своїх виданнях твори авторів з країн, які в ООН та інших міжнародних організаціях не підтримали територіальну цілісність України.

"Прийнято рішення припинити публікації у виданнях НСПУ творів письменників тих країн, які голосуванням в ООН та в інших міжнародних організаціях виступають проти територіальної цілісності України. Наводиться перелік цих країн: Російська Федерація, Білорусь, Венесуела, Вірменія, Зімбабве, Іран, Камбоджа, Киргизстан, Китай, КНДР, Куба, Лаос, М'янма, Нікарагуа, Сербія, Сирія, Судан", - повідомила прес-служба НСПУ в Українській літературній газеті.

В організації підкреслили, що з даного правила можуть бути винятки. Зокрема, це можуть бути померлі письменники-класики або автори, які публічно підтримали територіальну цілісність України і засудили агресію Росії.

відео дня

"Також вирішено припинити практику проведення спільних акцій (творчі вечори, "круглі столи", конференції тощо) з дипломатичними представництвами країн, зазначених у додатку, та не допускати участі членів НСПУ у будь-яких літературно — мистецьких заходах, ініційованих представниками країн, які підтримують російську агресію проти України",-повідомила прес-служба НСПУ.

читайте такожУ Львові помер відомий український письменник

  • Відомий українські письменники взяли участь у фотосесії, яка стала підставою для створення вельми відвертого еротичного календаря.

  • Джоан Роулінг перевела на рахунки дивіденди у розмірі 20 мільйонів 651 тисяч доларів за два роки за контрактом за детектива Корморана Страйка.

  • Нобелівський премія по літературі у 2020 році присуджена американці Луїзі Глюк. Поетеса отримала премію "за безпомилковий поетичний голос".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти