У МЗС розповіли, чи запустять знову потяги з України в Росію

23 червня 2020, 10:13оновлено 23 червня 2020, 19:32
Питання запуску залізничного сполучення з РФ прокоментував заступник голови МЗС Василь Боднар.
Потяги, Україна, Росія
У МЗС розповіли, чи запустять знову потяги з України в Росію / УНІАН

Попри те, що держкомпанія "Укрзалізниця" знову запустила потяги на кількох десятках маршрутів, відновлювати залізничне сполучення з Російською Федерацією, яке було скасовано через пандемію китайського коронавірусу Covid-19, в Україні поки не планують.

Про це повідомляє агентство "Укрінформ" з посиланням на інтерв'ю заступника керівника МЗС Василя Боднара.

"Хоча урядом було прийнято рішення про поступове відкриття кордонів України, питання про відновлення сполучення з Росією — а мова йде про залізничне сполучення, бо авіа припинене ще з 2014 року, — поки на порядку денному не стоїть", — заявив дипломат.

відео дня

За словами Боднара, на цей час вкрай небезпечно відновлювати залізничне сполучення через перебування РФ на піку захворюваності китайським коронавірусом.

"Це просто небезпечно — повноцінно відновлювати повідомлення і ставити під загрозу эпідситуацію в Україні, оскільки й у нас цифри зростають", — підсумував він.

Нагадаємо, раніше виконувач обов'язків голови правління Укрзалізниці Іван Юрик заявив про те, що курсування поїздів у ході третього етапу пом'якшення протиепідеміологічних заходів буде супроводжуватися новими правилами, яких повинні дотримуватися як поїзні бригади, так і пасажири.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти