Силовики прийшли з обшуками у фірми родичів Медведчука і Козака

19 березня 2021, 16:08
Ведеться розслідування справи про незаконне виведення з держвласності земельних ділянок.
Медведчук
Віктор Медведчук / УНІАН

Правоохоронні органи проводять ряд слідчих дій на території Закарпатської та Львівської областей в рамках розслідування кримінальних проваджень про незаконне заволодіння та отримання в оренду ділянок землі.

Обшуки проходять в структурах місцевих органах влади і на підприємствах, пов'язаних з родичами народних депутатів від Опозиційної платформи - За життя Віктора Медведчука і Тараса Козака, розповіли агентству Інтерфакс-Україна в Офісі генерального прокурора.

У повідомленні підкреслюється, що ведеться розслідування справи про незаконне виведення з держвласності земельної ділянки фірмою Спорт-тур, що належить інвестиційній компанії, кінцевим бенефіціаром якої є дружина Медведчука Оксана Марченко.

"Проведено близько десятка обшуків в органах влади Закарпатської області та на території спортивно-оздоровчого комплексу", - сказали у відомстві.

Також, як поінформували в Офісі генпрокурора, розслідується справа про незаконне отримання в оренду земельної ділянки у Львівській області фірмою Керамбуд, яку пов'язують з родичами народних депутатів. На даному підприємстві також проводилися слідчі дії.

читайте такожЗМІ дізналися про долю заводу дружини Медведчука, що потрапив під санкції, в РФ

Обшуки в мережі АЗС Glusco

  • Раніше правоохоронці провели масштабну спецоперацію на об'єктах мережі автозаправних станцій, які в "тіні" реалізували неякісне паливо.
  • Правоохоронці встановили, що організатори схеми ухилялися від сплати податків до держбюджету, чим завдали близько 240 млн грн збитків.
  • Пройшло більше 140 санкціонованих обшуків в 13 офісних приміщеннях, на 7 нафтобазах, 13 морських судах, 105 автозаправних станціях і в 2 відділах митного оформлення.
  • Кримінальне провадження розпочато за статтями Кримінального кодексу: ч.3 ст. 209 (легалізація або відмивання майна, отриманого злочинним шляхом), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти