У мережі "заправок Медведчука" відповіли на обшуки СБУ

12 березня 2021, 14:40оновлено 12 березня 2021, 16:03
У компанії Glusco заявили, що правоохоронці застосовували "неприпустимі заходи".
СБУ
Обшуки СБУ прокоментували в компанії Glusco/ ssu.gov

У мережі АЗС Glusco прокоментували обшуки, які Служби безпеки України провела напередодні в офісах і на об'єктах компанії (яку пов'язують з Віктором Медведчуком).

Як йдеться у повідомленні прес-служби Glusco, кримінальне провадження, в рамках якого проводилися обшуки, нібито з ними "жодним чином не пов'язане".

Крім того, в компанії стверджують, що провадження було розпочато за фактом скоєння кримінальних злочинів посадовими особами ТОВ Альтернатив Енерджі Сорес Компані, "не пов'язаних з Glusco ні господарськими правовідносинами, ні відносинами контролю".

Водночас у Glusco заявили, що правоохоронці застосовували неприпустимі заходи "місцями застосовували фізичну силу та вилучили техніку".

Крім того, в Glusco також відкидають звинувачення в ухиленні від сплати податків.

У компанії додали, що обшуки проводилися на 3 нафтобазах і 105 АЗК мережі ТОВ Глуск Рітейл.

читайте такожДанілов відреагував на жорсткі обшуки на "заправках Медведчука"

Відзначимо, раніше в розслідуванні програми Гроші йшла мова про те, що Медведчук будує нафтову імперію під брендом Glusco, де на заправках торгують паливом з РФ і " ЛДНР".

Обшуки в мережі АЗС Glusco

  • Раніше правоохоронці провели масштабну спецоперацію на об'єктах мережі автозаправних станцій, які в "тіні" реалізували неякісне паливо.
  • Правоохоронці встановили, що організатори схеми ухилялися від сплати податків до держбюджету, чим завдали близько 240 млн грн збитків.
  • Пройшло більше 140 санкціонованих обшуків в 13 офісних приміщеннях, на 7 нафтобазах, 13 морських судах, 105 автозаправних станціях і в 2 відділах митного оформлення.
  • Кримінальне провадження розпочато за статтями Кримінального кодексу: ч.3 ст. 209 (легалізація або відмивання майна, отриманого злочинним шляхом), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти