Шмигаль налякав мерів повним локдауном в Україні

19 листопада 2020, 22:35
Денис Шмигаль закликав міських голів дотримуватися карантину вихідного дня.
Шмигаль налякав мерів повним локдауном в Україні
Шмигаль натякнув на повний локдаун / УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду з Асоціацією міст України, на якій обговорив боротьбу з поширенням COVID-19 і дотримання карантину вихідного дня.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, глава Уряду нагадав мерам, що кожен з них відповідає за життя і здоров'я людей, тому потрібно обмінюватися конструктивними порадами та пропозиціями, щоб разом знайти вихід з ситуації, що склалася.

На нараді Шмигаль закликав міських голів дотримуватися карантину вихідного дня. На думку глави Кабміну - це єдина альтернатива локдауну.

читайте такожБунт проти карантину: поліція водометами розігнала акцію протесту в Берліні ​

Він також зазначив, що слід розглядати всі можливі варіанти на випадок погіршення ситуації із захворюваністю, в тому числі і можливе посилення карантинних обмежень.

"Ми не хочемо вводити жорсткий локдаун, який був навесні. У питанні посилення карантину ми готові вислухати ваші поради", - зазначив прем'єр.

Карантин вихідного дня - про що раніше повідомляв Главред:

  • В Україні почалися акції протесту проти рішення Кабміну ввести в країні карантин вихідного дня.
  • Мер Львова виступив проти введення карантину вихідного дня в місті. Садовий закликав власників закладів громадського харчування уникати проведення масових заходів і заявив, що міська влада не виконуватиме рішення Уряду про карантин вихідного дня.
  • Також рішення Кабміну не підтримав і мер Миколаєва. Він побоюється, що карантин вихідного дня сильно вдарить по міському бюджету.
  • За словами заступника мера Чернігова Олександра Ломако, вони не виконуватимуть рішення про карантин. Місцева влада вважає, що нові обмеження тільки зашкодять бізнесу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти