Шмигаль назвав країни, які можуть допомогти повернути Крим Україні

25 липня 2020, 03:04
Розробка міжнародної платформи Крим – це Україна знаходиться на фінальній стадії.
Україна,Крим,прапор
Україна активно працює над планом щодо повернення анексованого Криму / УНІАН

Україна планує запросити США та Великобританію взяти участь у консультативно-координаційній платформі Крим – це Україна. Також у форматі, який у майбутньому може трансформуватися в перемовний, можуть взяти участь Франція і Німеччина.

Про це розповів прем'єрміністр Денис Шмигаль, повідомляє урядовий портал.

Під час зустрічі з високим представником ЄС Жозепом Боррелем глава українського уряду обговорив питання повернення анексованого Криму до складу України і розповів про нову платформу, в рамках якої повинен буде реалізовуватися цей процес.читайте такожНазвав Крим Україною – потрапив за ґрати: як у Росії змінили закон про екстремізм

відео дня

За його словами, в якості ключових учасників переговорів Київ хотів би бачити такі держави, як США, Великобританія, Франція і Німеччина. Крім того, Україна очікує на приєднання до процесу інші країни Євросоюзу і НАТО.

Також чиновник додав, що спочатку платформа Крим – це Україна буде координаційною, однак згодом формат може бути змінено.

"На першому етапі це буде консультативно-координаційна формат. Проте, в майбутньому ми не виключаємо його перетворення в перемовний", - підкреслив Денис Шмигаль.читайте такожУ Туреччині заговорили про визнання Криму російським: названо умову

Раніше в українському зовнішньополітичному відомстві розповіли, чи буде в такому переговорному форматі приймати участь Росія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти