Шахраї в Україні розсилають небезпечні смс: можна залишитися грошей на рахунку

11 червня 2020, 13:14
Тисячі українців отримують повідомлення, що їхні картки нібито заблоковано.

банківська карта
Шахраї говорять, що карту намагаються зламати / Фото pixabay.com

В Україні орудують шахраї – вони масово розсилають громадянам смс-повідомлення з інформацією про нібито блокування банківських карт. В результаті, якщо виконати рекомендації фейкових представників банку, можна залишитися без грошей на рахунку.

Подібні повідомлення щодня отримують тисячі українців, пишуть ЗМІ.

відео дня

"Шановний клієнте, ПриватБанк в цілях безпеки заблокував картку. Зверніться за номерами телефонів..." - приблизно такий текст вказується в смс.

Якщо зателефонувати за вказаним у повідомленні номером, "співробітник банку" називається представником Центрального управління безпеки Національного банку України і повідомить, що хтось намагається зламати вашу карту і зняти готівку. Далі він буде розпитувати про те, чи має клієнт інші банківські карти, чи передавав він свою карту кому-небудь, чи не було помилок при введенні коду авторизації. Наступний крок - "співробітник НБУ" просить назвати повний номер картки, термін її дії та СVV-код.

Як відрізнити шахрая від справжнього представника банку: псевдоробітник говорить неграмотно, часто російською, використовує розмовну мову замість ділового стилю, може навіть перейти на лайку і образи.

Як повідомляв Главред, у квітні деякі клієнти Приватбанку отримали в месенджери повідомлення про виплату 800 гривень допомоги під час епідемії коронавірусу Covid-19.

Шахраї запевняли, що повертати кошти не доведеться. Для отримання грошей вони просили надати конфіденційні дані банківської картки, з допомогою яких могли отримати доступ до рахунку клієнта Приватбанку і зняти гроші з картки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти