Семенченку оголосили про підозру в теракті за обстріл будівлі 112 каналу

14 травня 2021, 17:26оновлено 14 травня 2021, 18:11
Крім звинувачення в незаконному створенні приватної військової компанії, тепер Семена Семенченка підозрюють ще й в організації обстрілу будівлі 112 каналу.
Семен Семенченко
Семен Семенченко / Главред

Екснардепу від партії Самопоміч і колишньому командиру добробата Донбас Семену Семенченку оголосили підозру в організації терористичного акту. Про це йдеться в повідомленні на сайті офісу генпрокурора.

За версією слідства, Семенченко нібито причетний до обстрілу офісу телеканалу 112 Україна з гранатомета. Повідомляється, що колишньому нардепу та двом виконавцям обстрілу повідомили про підозру за фактом терористичного акту (частина 2 статті 258 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, він у липні 2019 організував обстріл офісу 112 Україна з протитанкового гранатомета. Для цього він залучив двох учасників підпорядкованої йому ПВК-приватної військової компанії - і передав гроші для покупки автомобіля. За початковим задумом, біля офісу повинні були підірвати замінований автомобіль. Але пізніше було прийнято рішення обстріляти будівлю з гранатомета.

"Під час проведення обшуків за місцем проживання організатора та виконавців злочину виявили та вилучили транспорт та засоби вчинення протиправних дій. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

читайте такожСуд обрав запобіжний захід спільнику екснардепа Семенченка

Справа Семенченка - про що повідомлялося раніше:

  • Увечері 24 березня СБУ затримала колишнього нардепа від партії Самопоміч Семена Семенченка, а також "агента НАБУ" Євгена Шевченка.
  • Їх підозрюють у створенні незаконного збройного формування - "приватної військової компанії" (стаття 260 Кримінального кодексу України).
  • За версією слідства, Семенченко і Шевченко є можливими організаторами та учасниками схеми з незаконного (поза митним контролем) ввезення в Україну з Росії зброї та військових запчастин, які згодом продавали державним оборонним підприємствам за завищеними цінами.
  • Євгенія Шевченко вийшов із СІЗО під заставу в 5 мільйонів гривень.
  • Для Семенченка суд обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців перебування в СІЗО без права внесення застави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти