"Там найбільша загроза": Росія може почати наступ на новому напрямку - Жорін

22 травня 2024, 18:27
596
Максим Жорін зазначив, що якщо план росіян полягає в розтягуванні підрозділів Сил оборони, то вони можуть відкрити фронт на Сумщині.
'Там найбільша загроза': Росія може почати наступ на новому напрямку - Жорін
Росіяни можуть відкрити новий фронт для наступу на Україну / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, УНІАН

Російські окупанти можуть почати наступ на територію України з нового напрямку на півночі. Найбільша небезпека зараз є для Сумщини. Про це в коментарі LIGA.net заявив заступник командира третьої ОШБр Максим Жорін.

"Найбільша загроза зараз, безумовно, це – Сумщина. Якщо росіяни захочуть ще більше розтягнути наші сили та ресурси, вони можуть собі дозволити ще й частково відкрити фронт в Сумській області", – каже він.

Водночас Жорін наголосив, що, ймовірно, росіяни не планують глибоке просування вглиб Сумської області. За його словами, ворог намагатиметься розтягнути українські сили та ресурси.

відео дня

Заступник командира третьої ОШБр додав, що план російських наступальних дій на Харківщині, що був оприлюднений в засобах масової інформації частково і є тією стратегією ворога, до відбиття якої готувались українські військові.

"Це не новина для українських військових. Це один зі сценаріїв, за яким росіяни можуть і будуть діяти", – сказав він.

Хто такий Максим Жорін

Заступник командира 3-ї ОШБр, командир полку "Азов" (2016-2017), майор ЗСУ, начальник Центрального штабу Національного Корпусу. З першого дня повномасштабної агресії РФ проти України, 24 лютого 2022 р., взяв участь у формуванні Київського добровольчого загону ТрО "Азов — Київ", який у березні розширився до батальйону ТрО "Азов — Київ", а згодом - окремого полку спеціального призначення ЗСУ, який пізніше перейшов до лав ССО.

Наступ РФ на Харківщині - загроза наступу РФ на Сумщині

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, російські війська можуть почати наступальні дії на Сумщині в будь-яким момент. Про це заявив військовий експерт, офіцер резерву ЗСУ Андрій Крамаров.

Майор Збройних сил України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман зазначає, що вздовж українсько-російського кордону на Сумщині, протяжність якого 564 кілометри, росіяни зібрали 30 тисяч військових. Тактика ворога полягатиме в тому, щоб створити плацдарм і в разі потреби застосувати додаткові підрозділи.

Ситуація в Харківській області залишається складною. Місто Вовчанськ є однією з головних цілей росіян, але Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію, сказав речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти