"Полетять голови": Саакашвілі анонсував нові реформи в Україні

2 липня 2020, 09:52
Політик розкритикував роботу української митниці, податкової та судової систем.
Саакашвілі
Михайло Саакашвілі розповів про плани щодо реформ в Україні / УНІАН

Колишній президент Грузії, а нині голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України Михайло Саакашвілі анонсував реформи на українській митниці, податковій та судовій системах.

Зокрема, Саакашвілі заявив, що митницю України потрібно звільнити від корупції, а зробити це можна за прикладом реформи митниці в Грузії, яку політик назвав "найкращою згідно всім міжнародним організаціям". Про це Саакашвілі заявив в ефірі програми Сніданок з 1+1, передає ТСН.

Також, на думку голови комітету Національної ради реформ, слід радикально змінювати і судову систему. Він зазначив, що упродовж декількох тижнів буде представлена концепція.

відео дня

"В Україні немає справедливості, тому що немає справедливих судів. Там треба радикально змінювати", – сказав Саакашвілі.

Крім того відбудуться зміни і в податковій сфері. Зокрема, може бути скасований корупційний податок на прибуток і запроваджений податок на виведений капітал.

"Ще одна пропозиція – це питання процесуальних угод між прокуратурою і тими людьми, які вкрали гроші у держави, – повернути гроші державі в обмін на домовленості не сидіти у в'язниці. Такими методами в Грузії повернули два мільярди доларів", – зазначив голова комітету.

Саакашвілі також обмовився про те, що "голови полетять". Втім, хто може втратити посаду, політик не уточнив.

читайте такожРозпад України: Саакашвілі озвучив похмурий прогноз щодо майбутнього країни

Як повідомляв Главред, раніше Михайло Саакашвілі заявив про те, що вже в липні 2020 року Україні загрожує колапс залізничних перевезень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти