Руслан Кравченко ініціював кримінальні справи на підрядників за розкрадання коштів на відбудові Київської області

25 червня 2024, 09:00
76
В рамках перевірок Київська ОВА надає правоохоронцям усі необхідні документи та доступ до об’єктів будівництва.
Screenshot

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко вдруге за останні місяці ініціював усунення невідповідальних підприємців від виконання робіт з відбудови об’єктів в області. Повертати виданий аванс будуть у судовому порядку, а до перевірки ситуації – залучені правоохоронці.

"Попереджав всіх: виграли тендер, уклали договір – виконуйте його. Гроші держава сплачує, час на виправлення недоліків давали. Але дехто з підрядників думав, що я жартую і закриватиму очі на відверто шахрайські дії. Наживатися на горі людей, так само, як і на інтересах держави не дам! Всі кошти, які виділяються, мають йти виключно за призначенням, а роботи виконуватися якісно і вчасно. Поблажок більше не буде, всі відповідатимуть за законом!", – жорстко відреагував очільник Київщини на зрив строків виконання робіт комерційними структурами.

За його словами, у даному випадку мова йде про комерційні структури, які відновлювали будинок в Гостомелі та будували дитсадок в Бишеві. Аванси у розмірі 6 та 19 млн грн фірми отримали, але акти виконаних робіт не надали, строки зірвали, фактичну діяльність зупинили.

відео дня

"Звернувся до правоохоронних органів, які входять до цієї групи, з проханням розпочати кримінальне провадження за ст.191 КК України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", – написав Руслан Кравченко на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

За його інформацією, договори з цими підрядниками будуть розірвані, а щоб об’єкти не перетворювалися на довгобуди, ОВА оголосить повторні тендери.

Відзначимо, що за ініціативи Руслана Кравченка в Київській області було створено робочу групу "Прозорість та підзвітність" за участі правоохоронців та підрядників, яка контролює хід робіт з відбудови області та зведення фортифікаційних споруд. Крім цього, за ходом будівництва здійснюють технічний нагляд представники Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, а також громадські структури.

Очільник області неодноразово підкреслював, що використання державних коштів на будівництво споруд постійно перевіряють СБУ, ДБР та НАБУ. В рамках перевірок Київська ОВА надає правоохоронцям усі необхідні документи та доступ до об’єктів будівництва.

Нагадаємо, у січні цього року Київська ОВА розірвала договори з підрядниками, які суттєво порушили графік відбудови об’єктів в регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти