Російські загарбники поїхали з центру Херсона після протестів місцевого населення

5 березня 2022, 14:45
Повідомляється, що в акції протесту проти російських окупантів взяли участь кілька тисяч осіб.
Херсон
Центр Херсона / Колихаєв Ігор / Facebook

Через активні протести жителів Херсона воозброєні російські загарбники покинули центр міста. Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву очевидців.

Протестувальники - числом у кілька тисяч - вийшли на вулиці Херсона з плакатами, українськими прапорами і скандували патріотичні гасла.

Протягом декількох годин місцеві жителі повторювали патріотичні гасла і закликали окупантів повернутися в Росію. У відповідь на це загарбники відкривали вогонь у повітря з автоматичної зброї. Однак станом на 13:00 російські окупанти покинули центр Херсона.

У соцмережах зараз активно поширюються відео, на яких видно, як протестувальники йдуть центральними вулицями Херсона після відходу російських окупантів.

читайте такожРосійські окупанти стріляють у повітря, побоюючись мирного мітингу в Херсоні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія намагалася реалізувати у Херсонській області "кримський сценарій" окупації. З цією метою окупанти організовані проросійський мітинг і завезли "масовку" з території тимчасово окупованого півострова Крим. Влада на всіх рівнях і самі жителі Херсона закликали городян не брати участь в ігрищах загарбників.

В результаті місцева патріотична громада зірвала проросійський мітинг у Херсоні. Люди вийшли з українськими прапорами, не побоявшись озброєних російських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти