Ракети скоро закінчаться: США можуть припинити поставки ракет для Patriot - NYT

6 січня 2024, 15:59оновлено 6 січня, 16:56
Одна ракета-перехоплювач до системи ППО Patriot може коштувати 2-4 мільйона доларів.
США, Patriot
США можуть припинити поставки ракет до Patriot / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, Defense.gov/John Hamilton

В Україні можуть закінчитися ракети до комплексів Patriot. США згодом не зможуть передавати Україні ці ракети. Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на офіційні особи Білого дому і Пентагону.

Лише одна ракета-перехоплювач може коштувати 2-4 мільйона доларів. Виділені гроші на допомогу Україні вже закінчуються.

Україні необхідні це озброєння, адже воно ефективно може протидіяти балістичним ракетам. Ці системи ППО змогли змінити хід битви в небі від моменту, коли перша батарея Patriot вийшла на бойове чергування.

відео дня

Майор української армії зазначав, що системи ППО створили над країною щит. Якщо західні партнери не будуть допомагати Україні, то тоді людям доведеться "жити" в укриттях, як це було на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Ракетний удар РФ по Україні

В результаті масованого ракетного удару РФ по Києву і Харкову, який стався 2 січня, поранено 92 людини, чотири - загинули. Триває ліквідація наслідків чергового російського удару. Залучені всі необхідні служби - понад 500 рятувальників, комунальні служби, енергетики, поліція.

Сили ППО збили понад 60 крилатих ракет і десяток "Кинджалів". Спочатку ворог запустив на столицю України близько 15 дронів "Shahed". Далі понад 15 бомбардувальників Ту-95МС запустили крилаті ракети.

Зеленський відреагував на масовану атаку 2 січня. Росія запустила по Україні вночі та вранці майже сто ракет. В результаті є загиблі і багато поранених. За відібрані життя окупанти відповідатимуть. За даними Forbes, Росія витратила на обстріл України 2 січня близько 620 млн доларів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти