Роботу ТЕЦ у південному регіоні призупинили: що сталось

3 листопада 2023, 14:36оновлено 3 листопада 2023, 15:45
В Укренерго повідомили про призупинення роботи однієї із ТЕЦ в південному регіоні. Там зазначиили, що підстав для відключень світла поки що немає.
Укренерго
Роботу ТЕЦ у південному регіоні призупинили - Міненерго / Колаж Главред, фото: УНІАН

У зв'язку з технічними несправностями, одна з теплоелектроцентралей (ТЕЦ) в південному регіоні тимчасово призупинила свою роботу. В даний час проводяться ремонтні роботи. Про це йдеться у повідомленні Укренерго.

У повідомленні зазначено, що загалом немає підстав для обмежень у роботі енергетичної системи. Однак, це можливо лише в тому випадку, якщо не буде нових атак Росією на енергетичну інфраструктуру.

Крім того, вчора, 2 листопада, в денні години обмежувалась робота електростанцій на відновлювальних джерелах енергії (ВДЕ) максимальною величиною 408 МВт в окремі години. За повідомленням Укренерго, робилось це для збереження балансу між споживанням та виробництвом електроенергії.

відео дня

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів.

Водночас, там повідомили, що через падіння уламків збитого БПЛА є пошкодження обладнання та знеструмлені споживачі у Вінницькій області, тривають відновлювальні роботи.

"Загалом через бойові дії та з інших причин без світла залишається 404 населені пункти. Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Також через обстріли є окремі знеструмлені споживачі в м. Харків.Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових", - йдеться у повідомленні Укренерго.

Удари по критичній інфраструктурі України

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, за словами представника ГУР Андрія Юсова, ворог може продовжити тактику обстрілів енергетичної інфраструктури України під час осінньо-зимового періоду. Але точний момент початку цих атак є невизначеним і важко передбачити.

Водночас, речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк наголовшує, що РФ скоротила кількість ракетних атак на Україну. Російські окупанти намагаються економити ракети "Калібр" і Х-101.

Також, у ніч на 25 жовтня, російські окупанти атакували Хмельницьку область. Ворожі ракети "Шахеди" були запущені в напрямку Хмельницької атомної електростанції. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти