Намагаються захопити владу у Львові: Садовий звинуватив партію Порошенка

23 листопада 2020, 15:54оновлено 23 листопада 2020, 21:20
Чинний львівський мер виклав гнівний пост у Facebook.
Садовий
Андрій Садовий / УНІАН

Діючий мер Львова Андрій Садовий звинуватив членів партії Європейська солідарність (політсила Петра Порошенка) у спробі узурпувати владу в місті ‒ через екстрене скликання сесії новообраної міськради депутатів.

Текст свого звинувачення чиновник опублікував у соціальній мережі Facebook. Садовий стверджує, що Європейська солідарність спробує обрати лояльного секретаря міськради, який і буде в.о. мера Львова ‒ до тих пір, поки будуть перераховувати голоси в другому турі виборів мера.

"Цієї ночі відбулася нечувана річ, яка має на меті узурпувати владу в місті, попри волевиявлення львів'ян. Міська виборча комісія прийняла рішення перенести дату першої сесії міської ради з 3-го грудня на 24-е листопада - вже завтра. Хоча попередньо та ж ТВК призначила засідання на 3 грудня, щоб провести присягу і депутатів, і міського голову одночасно. Діяли вночі, без зайвих очей, без журналістів і прийняли рішення, яке ніяк не стосується вчорашніх виборів", ‒ йдеться в тексті.

На думку Садового, у разі успіху європейської солідарності Львів фактично залишиться тимчасово без мера - оскільки його старі повноваження припиняться, а підрахунок голосів ще не встигнуть закінчити.

"З приведенням до присяги нової ради втрачаються повноваження попереднього міського голови. Новообраного мера до присяги завтра ще не приведуть, оскільки є передбачений законом час на підрахунок голосів, потенційні скарги та позови. Тому нова рада запрацює без нового голови", - підсумував він.

читайте такожПорошенко після поразки у Львові продовжить атакувати Садового - політолог

Місцеві вибори у Львові - про що повідомлялося раніше:

  • У неділю, 22 листопада, в Україні відбувся другий тур виборів міських голів у ряді великих обласних центрів.
  • На виборах міського голови Львова, за попередніми даними, перемогу здобуває Андрій Садовий з 62,8% голосів, йдеться в результатах екзит-полу, проведеного студією Савіка Шустера, телеканалом Україна 24 і соціологічною компанією Liberty Report.
  • Його опонент від партії Європейська Солідарність Олег Синютка набирає 37,2%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти