Путін злий на Зеленського: у ФРН назвали причину перенесення зустрічі президентів України і РФ

21 липня 2021, 04:23оновлено 21 липня 2021, 07:36
У Німеччині пояснили роздратування господаря Кремля.
Зеленський і Путін
Зустріч Зеленського і Путіна відкладається / УНІАН

Президент Росії Володимир Путін незадоволений діями свого українського колеги Володимира Зеленського, що є причиною перенесення їх зустрічі.

Роздратування господаря Кремля обумовлено переслідуванням в Україні голови політради Опозиційної платформи - За життя Віктора Медведчука, говорить оглядач DW Костянтин Еггерт.

Він зазначив, що саме тому він відмовляється від офіційної зустрічі із Зеленським у будь-якому форматі.

"Путін незадоволений діями Києва проти опозиційного українського політика Віктора Медведчука, з яким він підтримує близькі особисті стосунки. Українські слідчі звинувачують Медведчука в тому числі в державній зраді, він знаходиться під домашнім арештом в Києві", — нагадується в публікації.

Еггерт пояснив, що Путін був "особисто злий" на Зеленського через його стосунки з Медведчуком.

"Фактично, глава Кремля відмовлявся зустрічатися зі своїм українським колегою протягом декількох місяців ні на двосторонній основі, ні в рамках нормандського формату за участю Німеччини і Франції", — йдеться в публікації.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 20 травня розповів про те, що Київ і Москва вже ведуть переговори про організацію зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним.

30 червня Путін звинуватив Зеленського у тому, що він нібито здав Україну під зовнішнє управління заходу. За словами політика, через це немає сенсу вести переговори з українським президентом. Однак Путін не відмовляється від зустрічі з Зеленським.

Зеленський готовий до переговорів з Путіним, однак зустріч відбудеться тільки в тому випадку, якщо Москва буде налаштована на врегулювання конфлікту двох держав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти