Прострочив розмитнення - віддай авто державі: українці різко почали відмовлятися від євроблях

29 листопада 2021, 11:58оновлено 29 листопада 2021, 12:28
Штраф за нерозмитнений автомобіль може досягати 170 000 гривень з конфіскацією транспортного засобу.
Евробляхи
Українці подарують свої машини державі, або заплатять серйозні штрафи / УНІАН

В Україні 11 листопада закінчився термін пільгового розмитнення автотранспортних засобів на іноземних номерах (евробляхи), які були ввезені з-за кордону. Відтепер, щоб не нарватися на штраф від 8 500 до 170 000 гривень, українці, які не встигли зареєструвати свої автомобілі, відмовляються від них на користь держави.

Як повідомляє АвтоЕвроСила, у п'ятницю, 26 листопада, перший українець віддав свій вантажний автомобіль на іноземних номерах, щоб уникнути штрафних санкцій. Транспортний засіб передано на благодійність, в одну з військових частин з метою перевезення курсантів.

Розмитнення автомобіля в Україні та штрафи

Мінімальний штраф за автомобіль, який не було розмитнено, становить 8 500 гривень. Якщо терміни транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу на європейських номерах значно перевищені, сума може зрости й зовсім до 170 тисяч гривень, а сам транспортний засіб можуть конфіскувати. За подібних ситуацій юристи радять або подавати заяву про викрадення автомобіля, або відмовлятися від нього на користь держави.

Відомо, з 15 червня по 22 листопада відповідно до законів № 1402-IX Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов'язкових платежів, об'єктом оподаткування яких транспортні засоби та № 1403-IX Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України, тривало пільгове розмитнення автомобілів.

Пригнані з Європи автомобілі, старше 5 років, які були ввезені на територію України до кінця 2020 року, оподатковувалися за пільговою ставкою податку на додану вартість, а також акцизного податку.

читайте такожВ Україні масово вилучають євробляхи: у чому причина та кому не світить розмитненняВласникам євроблях держава надала 180 днів на розмитнення автомобілів на пільговій основі. Учасники Операції об'єднаних сил можуть розмитнити транспортний засіб протягом 270 днів.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти