"Просили не бити, не розстрілювати": доброволець розповів, як вони брали в полон росіян під Херсоном

8 червня 2022, 14:55
Після закінчення контратаки української армії вдалося захопити частину берега річки Інгулець, заявив білоруський доброволець у складі ЗСУ Євген Михасюк.
Білорусь, полонені
Доброволець розповів, як вони брали в полон росіян під Херсоном / Наша Нива / Telegram Belwarriors

Воюючий за ЗСУ Білоруський доброволець з полку імені Кастуся Калиновського Євген Михасюк розповів, що під час наступу з виходом на лівий берег річки Інгулець їм вдалося захопити кілька російських солдатів. Таке повідомлення опублікував портал "Наша Ніва".

"Вони [троє росіян ‒ Главред] підняли руки , вийшли з бліндажу і здалися. Просили не бити і не розстрілювати. Ми жартували: "Розслабтеся, ми білоруси". Мені здалося, що вони не зовсім зрозуміли, хто ми і навіщо тут. Адже наші шеврони були українськими. Ми намагалися з ними поговорити, але вони були дуже напружені", – підкреслив Михасюк.

Після закінчення наступу української армії вдалося захопити частину берега річки Інгулець і просунутися на дев'ять кілометрів. Білоруські добровольці теж брали активну участь у даній операції, каже Михасюк.

відео дня

"Нам мав бути важкий шлях - через поле, через річку, ліс, щоб захопити село. По нас вели вогонь танки, САУ і артилерія, ми йшли по замінованих ділянках. Ми виконали поставлені завдання, хоча операція була ризикованою. Також в полон потрапили троє росіян", - підсумував Білорус.

читайте такожРашистів вибивають з Херсонщини: ЗСУ звільняють окупований південь

Нагадаємо, раніше розвідка Міноборони Великобританії відзначила успіх українських військових у контратаці проти російських окупантів у Херсонській області.

Серед успіхів, яких вже вдалося досягти ЗСУ на південному заході області, британці особливо відзначили повернення ними контролю над східним берегом річки Інгулець.

До того представники оперативного командування "Південь" повідомляли, що в ніч на 7 червня в південному напрямку українська армія за допомогою авіації успішно атакувала позиції російських окупантів.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи разом з літаками і вертольотами знищили 26 російських окупантів і 10 одиниць ворожої техніки, серед якої – танк і шість одиниць броньованої техніки, два автомобілі і гаубиця.

Інші новини:

Дивіться онлайн новини Херсона

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти