Прем'єр Шмигаль нагадав українцям про весняне підвищення пенсій

28 лютого 2021, 16:30оновлено 1 березня 2021, 10:06
Як каже прем'єр, Кабмін вже подав у Раду законопроєкт, який чітко закріпить дату автоматичної індексації пенсій - 1 березня кожного року.
Шмигаль
Денис Шмигаль / УНІАН

З найближчого понеділка, 1 березня 2021 року, в Україні будуть проіндексовані пенсії для восьми мільйонів українців. Як написав український прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, в середньому пенсійні виплати зростуть на 300 гривень.

"Вже завтра пенсії для восьми мільйонів українців зростуть на 11%. В середньому зростання складе 300 гривень", - написав він.

Шмигаль зазначив, що уряд продовжує роботу над додатковими механізмами підтримки.

"Наприклад, торік люди у віці від 80 років почали отримувати 500 гривень щомісячної доплати, а вже в цьому році додаткові виплати в розмірі 400 гривень почнуть отримувати й люди старше 75 років", ‒ додав він.

За словами Шмигаля, Кабінет Міністрів вже подав у Раду законопроєкт, який чітко закріпити дату автоматичної індексації пенсій - 1 березня кожного року.

"Ще одним кроком до справедливої й гідної пенсії в Україні стане введення накопичувальної системи, над якою уряд і парламент зараз активно ведуть роботу", - додав прем'єр.

читайте такожСтало відомо, кому не підвищуватимуть пенсії з 1 березня

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У 2021 році українських пенсіонерів чекає індексація пенсій, а також нові доплати для окремих категорій літніх людей.
  • До того прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зізнався, що в Україні вже через 15 років не буде ресурсу для виплати пенсій.
  • У Мінсоцполітики анонсували урізання пенсій. Чиновники попереджають, що виплати не зможуть забезпечити українцям гідне життя.
  • Далі - економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ заявив, що вважає запуск накопичувальної пенсійної системи в Україні (який раніше анонсував Кабмін) несвоєчасним. На його думку, таку реформу потрібно проводити на етапі початку економічного зростання, а не в розпал кризи в економіці.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти