Масштабні смертельні пожежі на Луганщині: названо ім'я можливого палія

11 липня 2020, 09:03
Підозрюваного у здійсненні підпалу затримано, повідомив Геращенко.
Геращенко поділився, що на Луганщині масштабні пожежі могли початися через Дмитра П. – Пожежа Луганська область
У Луганській області масштабні пожежі могли початися через Дмитра П., поділився Антон Геращенко / Скріншот

Масштабні смертельні лісові пожежі в Луганській області могли початися через агронома Дмитра П., 1993 року народження, який порушив закон, правила та підпалив стерню.

Підозрюваного у п'ятницю, 10 липня, затримали у Бахмутському районі Донецької області, написав заступник глави МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, агроном думав, що про підпал стерні ніхто не дізнається, але протиправні дії з безпілотника зазняли військові та повідомили про це в поліцію.

"...Після збирання врожаю, у гонитві за прибутком та щоб заощадити на пальному, більшість аграріїв перед переорюванням землі обирають випалювання стерні, абсолютно не думаючи про жахливі наслідки, до яких це може призвести", – зазначив Геращенко.

читайте такожПожежі на Луганщині: з'ясувалися жахливі подробиці загибелі людейЗаступник глави МВС додав, що агронома підозрюють у знищенні чи пошкодженні лісових масивів (ч. 1 ст. 245 Кримінального кодексу). Підозрюваному загрожує штраф до 153 тисяч гривень чи до 5 років позбавлення волі.

Відео, на якому видно, як горить стерня, та від'їжджає авто

Нагадаємо, 7 липня стало відомо, що у Новоайдарському районі Луганської області загорілися майже 100 гектарів лісу. Рятувальники повідомляли, що вогонь знищив понад 100 будинків, загинули п'ять осіб. Потім вогонь добрався до Сєвєродонецька.

У поліції розглядали такі версії причини пожеж – необережне поводження з вогнем та підпал, вплив аномально високої температури повітря та погодних умов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти