Після війни житлові будинки в Україні будуть енергоощадними та матимуть укріплені паркінги – Мінінфраструктури

31 березня 2022, 12:11
Після війни житлові будинки в Україні будуть енергоощадними та матимуть укріплені паркінги – Мінінфраструктури

Після перемоги у війні уряд планує переосмислити життєдіяльність постраждалих міст. Зокрема, у контексті відбудови зруйнованого житла зосередитися на проєктуванні нових будинків з укріпленим підземним паркінгом та використанням енергоощадних технологій.

Про це говорив міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час робочих зустрічей на Харківщині.

"Маємо завдання від Президента України будувати нову інфраструктуру, відновлювати міста та селища, тому ми вже працюємо у цьому напрямі. Пам’ятаю, що більше як місяць назад я був у Харкові і обіцяв харків’янам та меру міста Ігору Терехову побудувати нову розв’язку в місті. Ми її обов’язково зробимо", – запевнив Кубраков.

відео дня

Міністр зазначив, що енергоощадні технології вже почали реалізовуватися в рамках програм Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" та "Енергетична Незалежність". В цих програмах йшлося про продумані рішення для розбудови сучасної захищеної України, підкреслив урядовець.

Кубраков додав, що у Харкові зруйновано майже 1300 житлових багатоповерхових будинків, 70 шкіл, 54 садочки, 16 лікарень. Аналогічного масштабу руйнувань зазнали й інші міста у зоні бойових дій. Відновлення роботи соціальної та транспортної інфраструктури міністр обговорив із головою Харківської ОВА Олегом Синєгубом.

Після війни житлові будинки в Україні будуть енергоощадними та матимуть укріплені паркінги – Мінінфраструктури

"Наразі ми вже налагодили системну логістику для постачання у Харків гуманітарної допомоги. Наступний крок — перебудова логістичних ланцюжків для бізнесу. Після тимчасової окупації частини територій, блокування морських портів ми вимушені шукати нові логістичні рішення для забезпечення потреб внутрішнього та зовнішніх ринків. У всіх регіонах ми системно розбираємо кожен окремий випадок — і завжди знаходимо рішення", – сказав Кубраков.

Він також зазначив, що попри ймовірне підвищення собівартості логістики, бізнес має працювати та зберігати робочі місця. Для цього держава розробляє усі можливі варіанти компенсації, зниження податкового та бюрократичного навантаження для підприємців. "Ми готові працювати детально з кожним окремим випадком, щоб міста оживали та працювали", – підкреслив міністр інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти