В Україні скасовано штрафні бали за порушення ПДР

24 квітня 2020, 18:58оновлено 24 квітня 2020, 19:32
Депутати проголосували за відповідну зміну в законопроект.
камера, відеофіксація, ПДР
Водіям більше не нададуть штрафні бали / stolica-s.su

У Верховній Раді 24 квітня депутати проголосували за скасування штрафних балів за порушення правил дорожнього руху.

На позачерговому засіданні Верховної Ради 24 квітня законопроект №2809 підтримали 302 парламентаріїв.

У документі зазначено про виключення статті про штрафних балах і положення, згідно з яким штраф за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, може бути накладено на громадянина після використання ним штрафних балів.

відео дня

Із закону також виключили згадки про розміри стягнень штрафних балів у разі порушень. Це означає, що тепер після першого порушення ПДР водій отримає штраф без будь-яких попереджень.

Як відомо, штрафні бали на дорогах України були засновані в 2015 році. На початку кожного року кожен водій отримував 150 балів. Їх згодом могли зняти "за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі". Якщо пільгові бали закінчувалися, то далі за порушення ПДР водій отримував штраф.

Нагадаємо, правоохоронні органи по відео визначають особи людей, які перебували на Великдень Свято-Успенської Святогорської лаври Донецької області, чим порушили закон, оскільки створили обстановку для спалаху коронавіруса.

Як раніше повідомлялося, громадяни у Святогірській лаврі ігнорували правила соціальної дистанції, багато були без захисних масок і рукавичок. Священики також не виконували правил карантину і вели богослужіння як зазвичай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти