Польща відкрила кордони для українців: які правила в'їзду

9 вересня 2021, 14:52
У Посольстві України в Польщі каже, що для громадян, які в'їжджають в цю країну, термін десятиденного карантину буде скорочений - за чіткої умови.

Польща
Польща відкрила кордони для українців : які правила в'їзду / УНІАН

З четверга, 9 вересня нинішнього року, влада Польщі відкрили кордони країни для українців. Про це повідомив керівник українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.

"З 9 вересня громадян України додано до категорії осіб, яким дозволено в'їзд на територію Республіки Польща, в тому числі з метою туризму", - сказав він у рамках брифінгу.

відео дня

У Посольстві України в Польщі особливо уточнили, що для громадян, які в'їжджають в цю країну, термін десятиденного карантину буде скорочений ‒ якщо у них негативні результати тесту на коронавірус COVID-19. Причому він повинен бути зроблений не пізніше, ніж через тиждень з моменту в'їзду на територію Польщі.

Від карантину звільняються наступні категорії громадян:

  • вакциновані від COVID-19 (за наявності англомовного/польськомовного документального підтвердження повного курсу вакцинації вакциною, зареєстрованою в ЄС-Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson & Jonson);
  • ті, хто перехворів на COVID-19 (за наявності документального підтвердження);
  • водії та члени екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних та автотранспортних засобів, студенти, дипломати, медики, журналісти та інші категорії.

читайте такожУ пошуках кращого життя: чому українці активно їдуть за кордон

Нагадаємо, 15 липня Рада Європейського Союзу внесла Україну в список держав, щодо яких країнам ЄС рекомендували зняти обмеження на в'їзд, введені через пандемію коронавірусу.

Для українців відкрили кордони Латвія, Нідерланди, Словаччина, Фінляндія Німеччина, Бельгія, Данія та інші. Кожен уряд ставить свої вимоги.

До того лідери країн ЄС домовилися про створення системи так званих COVID-паспортів. Це документи, що підтверджують вакцинацію осіб, які відправляються на територію європейських держав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти