Політолог спрогнозував, наскільки реальна відставка Шмигаля

12 жовтня 2020, 14:58
На думку політолога Андрія Золотарьова, останнім часом розмови про відставку прем'єра шмигаля активізувалися не просто так.
Шмигаль
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль / УНІАН

Позиції уряду під керівництвом Дениса Шмигаля не цілком стійкі, але, тим не менш, розмови про його відставку і заміну прем'єра на керівника Нафтогазу України Андрія Коболєва поки передчасні.

Таку думку в коментарі Главреду висловив Андрій Золотарьов-політолог і директор аналітичного центру Третій сектор.

"Останнім часом дуже багато говорять про нібито смерть монобільшості, про те, що розсипається коаліція і потрібен новий олігархічний консенсус і уряд для нього. Але поки всі ці розмови більше з розряду прикладної конспірології. Те, що уряд Шмигаля може не досидіти до кінця року, зрозуміло вже з того, що він не отримав імунітету від відставки, оскільки Верховна Рада не підтримала його програму дій і цим фактично підвісила уряд на гачку", ‒ заявив він.

відео дня

Золотарьов вважає, що головною перевіркою на міцність для Кабміну Шмигаля стануть місцеві вибори-2020 (які призначені на 25 жовтня).

"Але те, скільки ще пропрацює уряд, все-таки вирішуватиме президент. Володимир Зеленський на цей час залишається фігурою з вагомою легітимністю. Уряд Шмигаля швидко набирає негатив - ще швидше, ніж його попередники. Найбільш ризиковий період для уряду - час після місцевих виборів, і, якщо Кабміну вдасться в цей період утриматися, то тоді можна сміливо заявляти, що цей уряд залишається", ‒ вважає політолог.

На думку Золотарьова, активні розмови в останні тижні з приводу того, що Шмигаля на посаді прем'єра змінить керівник Нафтогазу України Андрій Коболєв, не мають реального сенсу.

"Про зміну Кабміну заговорили в депутатському корпусі та навіть стали називати кандидатів у крісло прем'єра. Зокрема, депутат голосу Сергій Рахманін заявив про кандидатуру на це місце глави Нафтогазу Андрія Коболєва. Але насправді, коли когось хочуть "збити", то починають активно говорити про те, що його ось-ось призначать. Рівно та ж ситуація і з Коболєвим. Тим більше, що він – надмірно токсична фігура, якась реінкарнація Хлопчиська-плохіша. І брати на себе відповідальність ще й за нього Зеленському зараз потрібно найменше", ‒ підсумував експерт.

читайте такожНовий порядок встановлення "червоних зон" - Шмигаль розповів, що змінилося

Відставка Кабміну і Шмигаля - що було раніше:

  • Керівник фракції Партії Слуга народу в Раді Давид Арахамія стверджував - в найближчому майбутньому в Кабінеті Міністрів Дениса Шмигаля можуть відбутися відставки (які, однак, не торкнуться глави Мін'юсту Дениса Малюськи).
  • До того перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук прокоментував питання провалу програми Кабміну в Раді та наголосив, що він поки не бачить підстав для відставки прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти