Чому "розпухли" січневі платіжки за комуналку: в КМДА назвали причину

10 лютого 2021, 11:50
Суми в платіжках за опалення і гарячу воду пов'язані з відсутністю так званої газової знижки, яка в середньому минулої зими склала 24,5%.
Київ тарифи
За комунальні послуги доведеться платити більше / УНІАН

Кияни отримали платіжки за комуналку за січень 2021 і були неприємно здивовані – вартість послуг опалення та гарячої води зросла.

Директор СП Енергозбут КП Київтеплоенерго Костянтин Лопатін на брифінгу 10 лютого пояснив, що зростання суми в платіжках пов'язане з відсутністю так званої газової знижки, яка в середньому минулої зими склала 24,5%. Самі ж тарифи на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання залишилися незмінними з січня 2019 року. Вони склали 1654 грн за Гкал і 97,89 грн за кубометр відповідно.

"У цьому опалювальному сезоні вартість опалення та гарячої води змінилася в більшу сторону в порівнянні з попереднім опалювальним сезоном за рахунок відсутності так званої газової знижки, яка регламентувалася постановою Кабміну. У січні 2020 року сумарна сума до оплати була зменшена за рахунок здешевлення природного газу на 18%. У цьому січні тенденція навпаки - газ дорожчає, такої знижки не передбачено", - заявив Лопатін.

Він уточнив, що різниця між нарахуваннями за грудень 2020-го і січнем 2021-го відрізняється на 10% у бік збільшення.

Тарифи в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • 10 лютого прем'єр-міністр України заявив, що в опалювальному сезоні 2020-2021 в Україні не підніматимуть тарифи на тепло і гарячу воду.
  • За його словами, підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання тепла та гарячої води.
  • Глава Кабміну Денис Шмигаль 13 січня заявив, що влада ухвалила рішення про державне регулювання ціни на газ на рівні 6,99 гривень за кубічний метр. Ціна повинна діяти на весь поточний термін опалювального періоду.
  • В Україні знижено тариф на послуги з розподілу природного газу для 13 операторів газорозподільних систем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти