Небезпечні заяви Зеленського: у США жорстко попередили Україну через "плівки Деркача"

21 травня 2020, 11:33
814
У Вашингтоні побачили в заявах Володимира Зеленського щодо аудіозаписів розмов Порошенка і Байдена спробу втручання в американські вибори.
Порошенко, Байден
У Держдепі стурбовані "плівками Деркача" / Фото УНІАН

В український МЗС надійшло кілька дзвінків з Вашингтона після заяв президента Володимира Зеленського щодо записів розмов Порошенка і Байдена. У Держдепі вважають, що подібні заяви несуть в собі небезпеку і можуть вплинути на президентські перегони у США.

"Держдеп зв'язався з МЗС України і дуже наполегливо висловив рекомендацію, щоб Україна утрималася від впливу та втручання у передвиборчу кампанію в США. Є надія, що це буде почуто", - повідомляє Європейська правда з посиланням на декілька своїх власних джерел.

Зазначається, що у Вашингтоні конкретно стурбовані розслідуванням в Україні змісту перемовин Байдена і Порошенка – екс-віце-президент США може стати кандидатом від Демократичної партії на пост глави держави на майбутніх президентських виборах у листопаді 2020 року.

відео дня

Інші джерела видання поділилися інформацією про те, що від Держдепу США також спілкувалися і з українськими парламентаріями. Причиною цього є намір депутатів створити тимчасову слідчу комісію з питань перемовин Порошенка і Байдена. У Держдепі вважають, що скандал з аудіоплівками має російський слід.

Наостанок підкреслюється, що інформації щодо перемовин Держдепу та Офісу президента України з питань даного скандалу на даний момент немає.

Нагадаємо, 19 травня позафракційний нардеп Андрій Деркач зібрав прес-конференцію, в рамках якої оприлюднив аудіозаписи з розмовами осіб, голоси яких схожі на голоси колишнього віце-президента США Джо Байдена і п'ятого президента України Петра Порошенка. Із серії оприлюднених телефонних переговорів стає зрозумілим, що Байден активно втручався у внутрішньополітичні процеси України.

Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції 20 травня висловився щодо цього скандалу. Президент, згадавши "плівки Деркача", натякнув, що його попередникові загрожує відповідальність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти