Пентагон і НАТО готові давати Україні більше зброї, а от до західних політиків є питання – Світан

13 грудня 2022, 11:46
Деякі західні політики транслюють наративи Кремля, але демократія все одно змушує їх приймати рішення, яке підтримає їхній народ.
Украинские военные, ВСУ, Роман Свитан
Пентагон і НАТО готові давати Україні більше зброї, зазначає військовий експерт Роман Світан/ 128-а окрема гірничо-штурмова Закарпатська бригада, скрін

У Пентагону і НАТО є готовність надавати Україні озброєння для захисту від країни-агресорки РФ у потрібних обсягах. Така допомога постійно надається. Але "палиці у колеса" в питанні надання зброї можуть вставляти західні політики.

Проте вони залежать від свого народу, тому важливо те, чи підтримує Україну у боротьбі проти Росії народ тієї чи іншої держави. Про це розповів військовий експерт, полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан у чаті на Главреді.

"Є питання до західних політиків, яких останнім часом теліпає, як сміття в ополонці. Але, тим не менше, західні політики залежать від свого народу – демократію там ніхто не скасовував. Тому правильні меседжі, які будуть вкидатися нашими політиками і ЗМІ в інформаційний простір Америки і Європи, зможуть сформувати у західних політиків правильне бачення виходу з цієї ситуації", – зазначає військовий експерт.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Він нагадав, що іноді деякі західні політики озвучували неприємні для нас, і в той же час вигідні Кремлю наративи. Наприклад, президент Франції Еммануель Макрон, який пропонував "обговорити гарантії безпеки для Росії", або ж радник президента США з нацбезпеки Джейкоб Салліван, який говорив, що Україні дадуть зброю "лише для виходу на кордони 24 лютого".

"Це моменти, які вже потім доводиться коригувати, в тому числі механізмами прямої демократії і спілкуванням із народами країн-партнерів України", – каже Світан.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що країнам-членам НАТО варто наростити виробництво зброї. Адже якщо вони не зможуть допомагати Україні зброєю, наша держава не зможе так легко перемогти країну-агресорку РФ у війні.

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що наша держава уже скоро отримає комплекси протиракетної оборони, сучасну західну бронетехніку та ракетні установки. Але терміни він не назвав.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти