Відключення повертаються: світла може не бути по 8 годин на день

19 серпня 2024, 11:53
851
Погіршення стану в енергосистемі зафіксували через підвищення термператури повітря.
Відключення повертаються: світла може не бути по 8 годин на день
В Україні зросло споживання електроенергії, що повертає графіки відключень / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Споживання електроенергії продовжує зростати через спеку, зокрема станом на 09:30 19 серпня рівень споживання на 2,5% вищий, ніж у попередній робочий день. Тому сьогодні в Україні діятиме одна черга відключень. Про це повідомили в "Укренерго".

"Через зростання обсягу дефіциту потужності в енергосистемі – сьогодні з 17:00 до 21:00 будуть застосовуватись заходи обмеження споживання для всіх категорій споживачів, крім критичної інфраструктури та підприємств, що оплачують понад 80% імпорту електроенергії для власних потреб", - йдеться у повідомленні.

У відомстві також зазначили, що зараз енергосистема України продовжує відновлюватися після восьми масованих атак росіян і дефіцит потужності все ще зберігається. Крім цього на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.

відео дня

Водночас, ймовірність відключення електроенергії взимку залишається високою. Як розповів експерт по енергетичних питаннях Андрій Закревський в етері Київ24, за песимістичним сценарієм українцям можуть вимикати світло на 12 годин на добу. Однак оптимістичний передбачає відключення на 6-8 годин під час опалювального сезону.

Відключення повертаються: світла може не бути по 8 годин на день
Скріншот з телеграм-каналу Главред

Дивіться відео про можливі відключення світла взимку:

Що відомо про "Укренерго"?

ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - оператор системи передачі України зі статусом члена спостерігача ENTSO-E, з функціями оперативно-технологічного управління Об'єднаною енергосистемою України (ОЕС). Компанія займається передачею електроенергії магістральними електромережами від генерації до розподільчих мереж на ринку електричної енергії України, передає Вікіпедія.

Відключення світла в Україні - останні новини

Напередодні у Міненерго попереджали, що у випадку повернення спеки українцям знову можуть вимикати електроенергію, однак не так часто, як у липні. Крім цього ситуація може змінитися будь-якої миті через потенційні атаки ворога на енергосистему.

Раніше експерт прогнозував, що вже з початком опалювального сезону обмеження на використання електроенергії та відключення світла повернуться. Адже споживання зросте майже на третину.

Про те, що в середині жовтня графіки відключення, ймовірно, повернуть через зростання споживання електроенергії в опалювальний сезон повідомляли і в роз'ясненні ДТЕК.

Інші новини про стан енергосистеми України:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти