Організатор акції біля офісу Зеленського пригрозив новим "гнівом народу"

21 березня 2021, 17:59оновлено 21 березня 2021, 19:37
Організатор акції у ОП розповів, для чого влаштували перфоманс у центрі Києва.
Організатор акції біля офісу Зеленського пригрозив новим 'гнівом народу'
Біля Офісу президента пройшли масові заворушення / УНІАН

Організатори акції протесту на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка не планували бити в будівлі Офісу президента скла, запускати в нього фаєри і димові шашки, повідомив один з організаторів акції Сергій Філімонов.

"Готувався перфоманс, але биття вікон, запуск димових шашок в будівлю - цього в планах не було. Втім, я не бачу необхідності стримувати людей, тому що президент думає, що це якийсь міфічний Порошенко, якісь ігри, міфічні "соросята". Це була перша така демонстративна акція, щоб президент почав звертати увагу. Він повинен бачити, що це справжній гнів народу, і якщо він не буде реагувати - це дуже погано закінчиться", - розповів він Громадському.

Він додав, що вважає акцію під будівлею ОП мирною, оскільки ніхто не постраждав, крім людей біля Печерського відділення поліції, де знаходився один затриманий учасник.

При цьому він уточнив, що салют, який запускали учасники, будівля не пошкодив, а фарбу ставили на сходах для всіх бажаючих.

Також Філімонов зазначив, що не підтримує, але і не засуджує дії затриманого Владислава Сорда, якого підозрюють у хуліганстві, а саме в розбиванні скла.

"Розбите вікно - це набагато менше шкоди, ніж для людини, яка незаконно сидить у в'язниці, або від міністра, який переслідує активістів. Але цього хлопця зупиняли, це видно на відео. Ніхто не заходив всередину в будівлю", - підкреслив організатор акції.

читайте такожЖурналісти показали, що відбувається біля розгромленої радикалами будівлі ОП

Заворушення біля Офісу президента:

  • Біля Офісу президента України на Банковій у Києві прихильники засудженого активіста Сергія Стерненка влаштували заворушення.
  • Вони відтіснили поліцейських від бічного входу в будівлю.
  • Протестувальники підпалили фаєри і кидали їх у бік поліцейських і в ОП.
  • Крім того, вони розмалювали вхідні двері і стіни ОП, написали: "Аваков - чорт", а також розлили червону фарбу, що символізує кров.
  • Вони також розбили вікна і ОП і спробували підпалити табличку на будівлі.

Справа Стерненка:

  • 23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Сергію Стерненку і другому фігуранту справи Руслану Демчуку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 роки і 3 місяці з конфіскацією половини майна у справі про викрадення місцевого депутата, учасника Антимайдану Сергія Щербича.
  • Стерненка визнали винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Покарання призначили за статтями 187 і 263, оскільки за статтею 146 вже закінчився термін притягнення до кримінальної відповідальності.
  • Стерненка і Демчука взяли під варту в залі суду і відвезли в СІЗО, де вони пробудуть до вступу вироку в законну силу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти