Обстріл есмінця: дипломат назвала головну мету Британії з проходом біля берегів Криму

2 липня 2021, 02:01
Прохід британського есмінця Defender біля берегів Криму став несподіваним для РФ.
HMS Defender
Есмінець Defender / Фото Reuters

Після інциденту з британським есмінцем Defender біля берегів Криму російська сторона намагатиметься зберегти політичне обличчя, заявила дипломат, експерт-міжнародник Юлія Осмоловська.

Як підкреслила вона в ефірі каналу Україна 24, верхівка РФ перед своїм електоратом в контексті виборів до Держдуми у вересні буде демонструвати цей інцидент якраз з позиції могутності російської сторони.

"За версією російської сторони, вони оголошували попередження (британському есмінцю Defender - Ред.) і навіть здійснювали попереджувальний вогонь. Коли фахівці починають аналізувати ці дії, то виглядає досить комічна ситуація, було відстеження цих вибухів, західні фахівці кажуть, що це взагалі відбувалося в паралельному районі", - зазначила дипломат.

У той же час експерт звернула увагу на те, що з точки зору інтересів України, інцидент за участю британців - це досить зухвала демонстрація того, що є міжнародне право, і світ буде рахуватися саме з ним.

"Просто для росіян це було дещо несподівано, навіть незважаючи на витік документів, і ми бачили їх певну розгубленість. Вони будуть вигороджувати свою позицію, це абсолютно ясно", - додала Осмоловська.

Нагадаємо, в РФ заявляли, що з метою "попередження" за курсом есмінця метнув бомби військовий літак Су-24М. за відомостями російської сторони, після агресивних заходів Defender покинув кордони "російського територіального моря".

Пізніше в Міноборони Великобританії стверджували, що росіяни не відкривали попереджувальний вогонь по есмінцю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти