В Слузі народу запропонували нові призначення до Кабміну: перелік кандидатів

1 червня 2020, 21:36
У президентській політсилі запропонували свої кандидатури на вакантні посади в українському уряді.
Кабмін
В Слузі народу запропонували нові призначення в Кабмін/ УНІАН

На вечірньому засіданні в понеділок, 1 червня, нардепи фракції Слуга народу обговорювали питання кадрових змін у Кабінеті міністрів (який зараз очолює Денис Шмигаль).

Як повідомляє заступник керівника фракції Слуга народу Євгенія Кравчук на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, зокрема, нардепи президентської политсили визначилися з кандидатурами на посади міністрів культури та екології.

читайте такожСерпом по культурі: нардеп розповів, як у Кабміні планують забрати гроші у МінкультуНа посаду міністра культури фракція рекомендувала відомого медіаменеджера та нардепа Олександра Ткаченка. На посаді керівника комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики його замінить нардеп Микита Потураєв.

відео дня

Сам Ткаченко в пості на своїй сторінці в Facebook подякував колегам по фракції Слуга народу і розповів про те, що планує робити найближчим часом.

"Культура сьогодні в тривожному стані. За період карантину ми вже кілька разів боролися за її фінансування. Спочатку під час секвестру бюджету, тепер - коли уряд не виділяє необхідного фінансування за своєю програмою. Мова про 1,8 млрд гривень. Комітетом [з питань гуманітарної та інформаційної політики - Главред] розроблено ряд законів на підтримку культури та креативних індустрій. Плануємо на цьому тижні пройти друге читання закону №3377. Продовжуємо роботу над індустріальним законом про ЗМІ. Це ті завдання, які я повинен довести до кінця. [...] Найголовніше зараз - розібрати справи, що нагромадилися через переформатування міністерства і відсутності протягом двох місяців міністра. І почати працювати ", - підсумував він.

Крім того, фракція Слуга народу рекомендувала на посаду керівника новоствореного Міністерства екології Романа Абрамовського (раніше працював заступником міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України).

Крім того, планується заміна віце-прем'єр-міністра з євроінтеграції. Вадим Пристайко буде призначений послом у Великобританії, а його посаду обійме нардеп Ольга Стефанишина.

Нагадаємо, раніше народний депутат України від партії Слуга народу Олександр Ткаченко заявив про те, що буде брати участь в праймеріз своєї політсили на майбутніх виборах мера Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти