У Нідерландах прибрали вказівку статі з документів

5 липня 2020, 20:09
Місцеві ЛГБТ-організації давно виступають із подібною ініціативою.
Голландія, Нідерланди, вибори
Нідерланди пішли на поступки ЛГБТ-активістам / Reuters

В Нідерланди на державному рівні повністю відмовляються від вказівки статі в посвідченнях особистості.

Як повідомляє NU.nl, правила Євросоюзу не дозволяють прибрати відповідну графу з документів, проте її просто будуть залишати без запису статі людини.

Міністр освіти, культури і науки Інгрід ван Энгелсховен оприлюднила лист, який раніше направила до парламенту. У ньому уточнюється, що відповідна графа зникне з документів у 2024-2025 роках, поки ж закони ЄС вимагають її наявність.

відео дня

Зазначимо, що Мальта і Нова Зеландія вже дозволили не вказувати свою стать в паспортах. В Нідерландах місцеві ЛГБТ-організації давно виступають за такі зміни.

читайте такожГомосексуалізм, як причина Covid-19: ЛГБТ-організація подала в суд на ФіларетаВан Энгелсховен вважає, що відмова від обов'язкового прописування статі не несе практично ніяких наслідків. За її словами, в Нідерландах вже є громадяни, які вказують в документах третю категорію, яка називається "стать не може бути визначена". Втім, раніше для внесення подібних змін в документи громадяни самостійно зверталися до суду. Зміни дозволять спростити бюрократичні процедури і багатьом нідерландцям відчути себе вільними.

Нагадаємо, лідер радикальної групи Братство Дмитро Корчинський під час прямого ефіру облив в студії водою учасника АТО, голову об'єднання ЛГБТ військових, ветеранів та волонтерів Віктора Пилипенка.

Як раніше повідомлялося, народний депутат України від фракції Опозиційна платформа – За життя Ілля Кива заявив, що представників ЛГБТ слід офіційно визнати терористами і заборонити їх діяльність в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти