Аналітик передбачив посилення агресії РФ через дефіцит води в Криму

26 травня 2020, 18:33оновлено 26 травня 2020, 19:04
200
Експерт стверджує, що прийдешня криза може підштовхнути Москву до початку нової військової атаки.
засуха, солончаки
Експерт вважає, що Крим вже у серпні може залишитися взагалі без води / Reuters

Критичний дефіцит води в Криму може стати причиною чергового витка наступу Росії на Україну.

Як стверджує аналітик американського центру The Jamestown Foundation Підлогу Гоубл у статті, ситуація на анексованому півострові загострилася після аномально теплої зими і надмірно малої кількості снігу і дощів.

За словами експерта, навіть російський чиновники визнають, що в регіоні запаси питної води скоротилися на 60%. В умовах посухи вода на півострові може закінчитися в липні-серпні поточного року.

відео дня

Гоубл вважає, що прийдешня криза може підштовхнути Москву до початку нової військової акції проти України з метою отримання доступу до водопостачання.

читайте такожВ МЗС заявили про ймовірність деокупації Криму раніше, ніж очікувалосьНа тлі дефіциту води та агресії Росії, стверджує американський експерт, може статися і активізація інтересу в Європі до питання анексії Криму. Європейські політики можуть зажадати від Росії повернути півострів Україні. Однак Кремль може скористатися моментом, коли весь світ занепокоєний пандемією коронавіруса, щоб завдати нового удару.

"Більше того, Москва могла б розрахувати, що вона зможе уявити будь-який такий крок як "гуманітарний жест, а не як явну військову агресію, що було б очевидно"", — резюмував експерт.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін обіцяє видати житлову площу громадянам України, які працювали в правоохоронних органах Криму і після анексії півострова отримали російський паспорт.

Як раніше повідомлялося, "глава" анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов висунув "свіжу" ідею, як боротися з поширенням коронавіруса на півострові – треба просто заборонити кондиціонери.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти