Причиною вибуху будинку в Києві могла стати недбалість співробітників Київгазу - ЗМІ

23 червня 2020, 07:59
Газовики нібито зняли лічильник в квартирі та замість нього тимчасово встановили трубу.
вибух,Київ
Вибух на Позняках стався вранці 21 червня / УНІАН

Причиною вибуху в житловому будинку на Позняках в Києві, внаслідок якого загинули п'ятеро людей, могла стати недбалість співробітників компанії Київгаз.

Про це пише "Обозреватель" з посиланням на джерела в Міністерстві внутрішніх справ.

За даними видання, газовики зняли лічильник в квартирі та замість нього тимчасово встановили трубу.

відео дня

Тим часом УНІАН повідомляє, що в компанії Київгаз підтвердили, що напередодні вибуху в багатоповерхівці по вул. Соломії Крушельницької, 1/5 проводили перевірку лічильників. При цьому, за словами представника газової компанії Олени Мічуріної, стан газових мереж в будинку був задовільним.

"Повідомлення (про вибух, - ред.) ми отримали о десятій годині, та одразу виїхала газова служба, тому що будинок газифікований. Причини нині з'ясувати неможливо, тому що туди нікого не пускають, зараз рятувальники розбирають стіни і дуже акуратно, тому що є загроза, що впаде й далі", – розповіли в компанії Київгаз.

Мічуріна зазначила, що повірка проводиться раз на вісім років: лічильники знімаються для того, щоби перевірити наскільки вони справні, на місце лічильника ставиться заглушка, далі йде перевірка на витік газу.

На запитання, чи скаржилися люди на запах газу після повірки лічильників, у Київгазі відповіли, що ці дані будуть уточнюватися пізніше.

Зазначимо, одразу після вибуху мешканці будинку писали в соціальних мережах, що напередодні у них проводили заміну лічильників, після чого вони поскаржилися в компанію на запах газу.

Нагадаємо, в неділю вранці, 21 червня, в Дарницькому районі Києва стався вибух у дев'ятиповерховому будинку, розташованому за адресою вул. Крушельницької, 1/5. Попередня причина інциденту – вибух газоповітряної суміші.

Вночі 23 червня у Києві на місці ліквідації наслідків вибуху житлового будинку на Позняках рятувальники знайшли тіло ще однієї людини. Таким чином кількість жертв трагедії зросла до п'яти осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти