Нова "Чорнобаївка" для ворога: росіяни можуть почати наступ з Білорусі - Черник

29 листопада 2023, 16:52
797
Росіяни можуть почати новий наступ з території Білорусі і таким чином розширити бойові дії за межі півдня і сходу України, робить висновок Петро Черник.
Нова 'Чорнобаївка' для ворога: росіяни можуть почати наступ з Білорусі - Черник
Росіяни можуть розширити бойові дії за межі півдня і сходу України / Колаж Главред, фото: Армія.Inform, Міноборони Білорусі

Генерал Наєв заявив про підготовку до можливого розширення бойових дій за межі півдня і сходу. Однак, Вихід за межі локального плацдарму можливий лише за умови, якщо росіяни наважаться завдати повторного удару з півночі, з боку Білорусі. Про це в інтерв'ю Главреду розповів військовий експерт Петро Черник.

"Однак і це дуже малоймовірно, бо вони не мають для цього технічного потенціалу, лише людський", - наголошує Петро Черник.

За його словами, північна частина України характеризується густою мережею лісів і боліт, тому в разі повторного наступу росіяни змушені будуть обмежити свій рух виключно наявними автошляхами.

відео дня

"Це для них безумство, тому що ми навчилися працювати на дорогах. Крім того, за запасами "Джавелінів" Україна зараз посідає друге місце у світі", - додає військовий експерт.

Однак, експерт робить висновок про те, що навіть враховуючи ці фактори, росіяни можуть наважитись повторно атакувати Україну з території Білорусі.

"Від божевільних можна очікувати чого завгодно. Варто згадати серіал "У Чорнобаївці", коли росіяни контролювали правий берег Херсонщини та розташовували техніку й особовий склад на одному й тому ж місці понад 20 разів. При здоровому глузді вже після другого удару цього б уже ніхто не робив, але не росіяни. І до чого вони вдадуться зараз, лише бог знає", - резюмував Петро Черник.

Хто такий Петро Черник

Військовий експерт, полковник, колишній завідувач кафедрою іноземних мов та військового перекладу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Війна Росії проти України - останні новини

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк зазначив, що Росія пропонує Україні так звані переговори з метою коригування своєї військової стратегії та посилення руйнівних заходів, спрямованих на досягнення своїх цілей у війні.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що перед настанням зими Кремль зібрав значний арсенал ракет для атак на Україну, зокрема на об'єкти енергетики.

За словами військового експерта Олександра Мусієнка, зараз російські окупанти під Бахмутом намагаються скувати українських військових, щоб не допустити їхнього перекидання на Авдіївський напрямок.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти