На Мар’їнському напрямку ЗСУ стримують наступ окупантів: ситуація на фронті

31 серпня 2023, 20:58оновлено 31 серпня 2023, 21:52
У Генштабі ЗСУ повідомили, що за добу відбулось 25 бойових зіткнень у зоні бойових дій.
На Мар’їнському напрямку ЗСУ стримують наступ окупантів: ситуація на фронті
ЗСУ відбивають атаки окупантів / колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про ситуацію на фронті. За добу окупанти завдали один ракетний та 31 авіаційні удари, здійснили 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

У Генштабі ЗСУ на сторіцні у Facebook повідомили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на фронті

  • На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Котлярівка Харківської області.
  • На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Чернещини Харківської області, Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 10 населених пунктів.
  • На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Білої Гори та Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.
  • На Авдіївському напрямку ворог завдав артилерійських та мінометних обстрілів по населених пунктах Олександропіль, Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки.
  • На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Новоданилівки, Роботиного, Оріхова Запорізької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.
  • На Херсонському напрямку противник обстріляв з артилерії та мінометів населені пункти Станіслав, Велетенське, Антонівка Херсонської області.

Наступ Сил оборони України

У Генштабі повідомили, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Українські бійці закріплюються на досягнутих рубежах - здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

відео дня

"Авіація сил оборони протягом доби завдала 12 ударів по районам зосередження особового складу та 4 - по зенітно-ракетним комплексам противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 артилерійський засіб на вогневій позиції та 2 радіолокаційні станції противника", - йдеться у зведенні.

Контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, що ЗСУ вперше прорвали головну лінію "оборони" військ РФ на південному сході. Десантники ЗСУ ведуть бої з окупантами агресора Росії на їхніх укріплених позиціях на околиці Вербового Запорізької області, пишуть журналісти WSJ.

ЗСУ просунулися на Запоріжжі і наступають на півдні від Бахмута. Сили оборони України закріплюються на зайнятих рубежах і завдають вогневого удару по позиціях російських окупантів, сказав речник Генштабу Андрій Ковальов.

Командувач Сухопутними військами Олександр Сирський сказав, що війська РФ хочуть прорватися на Луганщині. Найскладніші бої йдуть на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Українські війська наступають на Бахмутському напрямку.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти