На каналі 2+2 – прем’єра документального проєкту "Інтернаціональний фронт"

27 листопада 2023, 17:31
39
Документальный проект
Документальний проєкт "Інтернаціональний фронт"

05 грудня о 16:50 на телеканалі 2+2 відбудеться прем’єра документального проєкту про військовослужбовців ЗСУ різних національностей, які пліч-о-пліч з українцями воюють проти російської агресії.

Подивитися анонс проєкту можна за посиланням.

Від початку повномасштабної війни тисячі іноземних воїнів приїхали до України, щоб дати відсіч російським загарбникам. Наразі у лавах ЗСУ служать добровольці з 55 країн світу. Щодня вони виходять на надскладні спецзавдання, звільняють від росіян окуповані території і рятують життя українських військових на передовій.

відео дня

Автори проєкту "Інтернаціональний фронт" підготували сім ексклюзивних інтерв’ю з воїнами ЗСУ, більшість з яких родом із країн, які свого часу потерпали від агресії російської федерації. Тепер їхня мета – вибороти свободу України та захистити світ від держави-терористки.

Один із героїв програми – Масі Найєм, військовослужбовець ЗСУ, відомий адвокат, громадський діяч і засновник юридичної компанії. Він народився в Афганістані, воював на сході України до повномасштабного вторгнення, а після 24-го лютого повернувся у військо. У червні 2022 року під час виконання бойового завдання Масі отримав важке поранення.

"Я допускаю, що будуть наступні поранення. Але та плата, яку вже сплатив я і мої побратими, забороняє мені сумніватися, що ми на правильній стороні", – говорить Масі Найєм в інтерв’ю.

Документальный проект
Масі Найєм

Героями проєкту "Інтернаціональний фронт" також стали: колишній "чорний берет" морської піхоти Казахстану Жасулан Дуйсембін, бойовий медик із Грузії Кеті Лешкашелі та госпітальєр з Естонії Герман Барінов, який маючи поранення, рятував своїх побратимів, і не припиняє робити це щодня.

Крім того, глядачі почують, що саме мотивує ірландця Келлі воювати на українській землі, відверті враження представника військової династії і громадянина США Ділана, на якого вдома чекають троє доньок і дружина, та Іллі Богданова, який народився в росії, проте з 2014 року відстоює демократичні цінності на боці України.

Документальный проект

Як починалась історія іноземних воїнів у лавах ЗСУ, чому вони вирішили залишити рідні домівки заради України, як вони долають психологічні травми та відновлюються після поранень, та що допомагає їм воювати другий рік поспіль й не здаватись – дізнавайтеся в "Інтернаціональному фронті".

Зйомки проєкту відбувалися у Києві та області, а також на найближчих до лінії фронту локаціях.

Документальный проект

Виробництво проєкту "Інтернаціональний фронт" здійснив продакшн "Банк Ідей" за підтримки Українського культурного фонду. Режисер – Олександр Кирієнко.

Дивіться прем’єру документального проєкту "Інтернаціональний фронт" у вівторок, 05 грудня, о 16:50 на телеканалі 2+2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти