Може викликати рак: у відомих українських супермаркетах знайшли небезпечну випічку

14 жовтня 2021, 19:31
У випічці використовувалися рідкі дріжджі, що містять ксантову камедь.
випічка
Випічка з небезпечним складом / pixabay

В Україні знайшли та вилучили заморожену випічку з небезпечним складом, яка поставлялася в популярну мережу супермаркетів.

Як повідомляє Держпродспоживслужба України, про шкідливу продукцію попередили в управлінні відомства Київської та Запорізької області.

У випічці використовувалися рідкі дріжджі, що містять ксантову камедь, яка перевищує допустимий рівень для етилену оксиду.

Виробник продукції: SC La Lorrain SRL, Campia-Turzii. Вона експортувалася з Румунії в Україну. Одержувач: ТОВ "АТБ-Маркет".

читайте такожВ Україні виявили небезпечне м'ясо, яке масово продають у магазинах

У Держпродспоживслужбі вимагають негайно витягти харчовий продукт з обігу та письмово проінформувати компетентні органи про виявлені невідповідності в термін не більше двох робочих днів.

Чим небезпечний оксид етилену

Це біоцид, який широко використовується в країнах за межами Європейського Союзу для стерилізації харчових продуктів. Його тривале вживання може викликати рак.

Раніше експерти прогнозували, що в Україні продовжать дорожчати хліб - вартість продукту буде збільшуватися приблизно на 1,5% на місяць. Також в країні зростуть ціни на цукор. Подорожчає також соняшникова олія і курячі яйця.

Тим часом в Україні за останній місяць зафіксовано зниження вартості деяких соціальних продуктів. Мінагрополітики повідомило, що в країні спостерігається зниження цін на овочі борщового набору, деякі крупи і цукор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти